Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині розгорілася медична війна

27 січня 2011, 15:34
Дата ефіру/події: Четвер, 27 січня 15:34

Лікарські війни на Сумщині. Медики Охтирської районної лікарні повстали проти керівництва закладу: вимагають звільнити заступника головного лікаря, бо той принижує колег, нецензурно лається, і ще й, нібито, грошей вимагає.

Володимир Логвиненко, лікар-терапевт:

- Для него врач - это не человек, а в отношении медсестер и санитарок - так это страшное дело, понимаете... Они запуганы, они боятся все.

Це медики Охтирської районної лікарні розповідають про свого керівника - заступника головного лікаря з медичної частини. Претензії до посадовця вони виклали у спеціальному зверненні.

Володимир Логвиненко, лікар-терапевт:

- Гресько Ігор Яремович не користується авторитетом і повагою медичного колективу Охтирської ЦРЛ, не має права займати дану посаду та інші керівні посади.

Медики кажуть, уже несила терпіти хамське ставлення пана Греська до колег і його нестримне прагнення заробити.

Володимир Логвиненко, лікар-терапевт:

- "Дебилы". Ну, такое слово я не могу сказать... Допустим, "жирная свинья" - на медсестру, это я слыхал. "Взяточники", "хапуги" - он же у нас разговаривает по-украински. Что там еще? "Говнотерки", да.

Олександр Бездрабко, завідувач наркологічного відділення Охтирської районної лікарні:

- Молодой доктор пришел к нему подписать бумагу. Начмед спрашивает: "А что же ты не пришел меня с Новым годом поздравить, с Рождеством?" Доктор замешкался, сказал, что не нашел время. "Ну, вот если у тебя будут какие-то проблемы, у меня тоже времени не будет! И мы тебя пустим по кругу!" Что это за заявления такие начмеда?

Павло Кузьменко, лікар-травматолог:

- Якщо плануються якісь операції, потрібно ставити до відома його, а потім вже він буде говорити, хто буде оперувати, хто буде давати наркоз. Він взяв усе під свій контроль. Він хотів, щоб з кожної операції йому приносили певні кошти.

Звернення підписали 99-ро медиків зі 120-х, що працюють у закладі. Лікарі тепер турбуються, що справу замнуть, бо ходять розмови про впливових покровителів пана Греська. Приміром, колишнього міського голову Охтирки.

Павло Собина, адвокат:

- Лікарі за моєю допомогою звернулися до Генеральної прокуратури, обласної прокуратури і місцевої прокуратури. Також були звернення вже до міського голови міста Охтирки. Лікарі повідомляють, що за переведення на ту чи іншу посаду він пропонував за певні кошти перевести, що і відбувалося. Може, закінчитися кримінальною справою.

Олександр Абакумов, старший помічник Охтирського міжрайонного прокурора:

- Буде проведена ретельна перевірка. Які саме порушення будуть підтверджені в процесі перевірки - я не можу сказати. Коли будуть виявлені порушення, прокуратура відреагує так, як це повинно бути в рамках чинного законодавства.

У зверненні до прокуратури медики розповіли й про будівництво, що фінансує заступник головного лікаря. Посадовець зводить собі хату просто під вікнами дитячого відділення лікарні.

Ганна Мучник, завідувач дитячого відділення Охтирської районної лікарні:

- Здесь был сад старый и огород, который мы сажали для детей. Кроме того, дети имели возможность бегать летом, резвиться на свежем воздухе. Здесь были пожарные водоемы, но их выкопали. Это были большие цистерны железнодорожные.

Валентина Устинова, перший заступник охтирського міського голови:

- Зараз поки що з цього приводу до депутатів нинішнього скликання жодних подань не було. Для цього потрібні юридичні підстави, а підстави можуть подати тільки після розслідування правоохоронних органів.

Звернення медиків уже розглянула робоча група, створена всередині самої лікарні. Факти некоректного ставлення до персоналу підтвердилися. Та, за словами головного лікаря, вони не є приводом для звільнення заступника. Людей лікують - значить, робота йде нормально.

Юрій Дульський, керівник Охтирської районної лікарні:

- При грубых нарушениях я, как главный врач, за этику могу только вынести догану. У меня претензий по работе к нему нет, как начмед он с работой справляется.

Догани пан Гресько поки не отримав - посадовець на лікарняному. Нам вдалося поспілкуватися з ним телефоном.

Ігор Гресько, заступник керівника Охтирської районної лікарні (телефоном):

- Крім слів, що я когось там унижав, оскорбляв… Повірте, я начмед, і я відповідаю за здоров'я пацієнтів: рожениць, дітей, материнську смертність. Я заставляв людей працювати, я вимагав від них роботи. І, повірте, я Вам кажу прямо. До мене з тих, хто зараз бігає у ініціативній групі, приходили і пред'являли претензії, що я їм не даю заробляти гроші.

Щодо будівництва, пан Гресько каже: землю з дитячими городами виділяли не йому. Ділянку, говорить, купив. Та й то, після 18-ти років життя в гуртожитку.

Ігор Гресько, заступник керівника Охтирської районної лікарні, телефоном:

- А скажіть, будь ласка, лікар-хірург вищої категорії повинен жити в гуртожитку все життя і вмерти в гуртожитку? Хата. Ви були, бачили. Що це, вілла? Там 70 квадратних метрів жилої площі, 70! Це мінімальна, розумієте?

Полишати посаду за власним бажанням заступник головного лікаря не збирається. Тож війна із власним колективом триває.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
О! Я цього Греська знаю! Зустрічались... Я живу у Києві, проте 11,5 років тому доля занесла до друзів у Охтирку. Там у мене виникла потреба звернутися до лікаря. Цим самим горе-лікарем, з яким мені довелося спілкуватись, и виявився той самий Грисько. Відсутні такі букви, щоб описати його хамську поведінку стосовно мене, приниження та вимагання грошей. Тоді мене настільки обурило таке ставлення лікаря до пацієнта (мене), що я навіть написала статтю і відправила в одну з Охтирських газет. Але, нажаль, редактор газети побоявся опублікувати мою статтю. Редактора можна зрозуміти - я поїхала до Києва, а людині жити в Охтирці, і, не дай Боже, трапиться щось із здоров'ям і доведеться звернутися до лікарів... А від таких безсовісних нелюдів, як Гресько, добра, людяності та співчуття чекати не доводиться. А тим більш, якщо йому дорогу перейти... Шановні працівники каналу, допоможіть мені, будь ласка, зв'язатися за лікарями, які повстали проти цього Греська. А раптом моя стаття 11-тирічної давнини, що збереглася в мене, допоможе їм знайти справедливість?!
Мій e-mail: [email protected]
З повагою, Олена.
Олена 27.01.2011, 20:00 ответить
Вашу елетронну адресу ми надіслали адвокатові ініціативної групи лікарів, щоб вони могли з Вами зв"язатися

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.