Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Журбенко Ярослав (15 років): мієлодиспластичний синдром

28 січня 2011, 18:27
Дата ефіру/події: П’ятниця, 28 січня 18:27

Журбенко Ярослав

15.01.1996 рік р.

Мієлодиспластичний синдром

2 + група крові

Документи

Потрібна неспоріднена трансплантація кісткового мозку.

Є надія, що саме лікування (швидше за все, в Італії) оплатить британський благодійний фонд.

Однак у хлопчика в запасі всього 3-4 місяці, тому процес пошуку нерідного донора з міжнародних банків даних треба запускати максимально швидко, оскільки іноді ця процедура займає до 3х місяців.

А на такий пошук потрібно 20 тисяч євро.

Плюс якісь гроші на кількаденне проживання за кордоном мами.

Ярослав пройшов довгий шлях перед тим, як потрапити у відділення онкогематології "Охматдиту". Ще з дитинства він перебував на обліку у невропатолога з підозрою на епілепсію. Йому постійно доводилося пити таблетки, хоча епілептичного нападу жодного разу не було. Тепер лікарі думають, що це МДС міг давати такі симптоми, але вчасно його ніхто не розпізнав.

Зовсім випадково після чергової енцефалограми Ярослава направили здати кров. Виявилося, що тромбоцитів всього 35 тисяч, а гемоглобін на рівні 65. Причому, лікарі припускають, що Ярослав вже давно живе з низькими аналізами - вони для нього стали свого роду нормою.

Навесні 2010 року Ярослава госпіталізували в кардіологію, через тиждень перевели у відділення педіатрії в "Охматдиті". Там Ярослав провів місяць, бо у відділенні гематології не було місць. Тільки два тижні тому, через півтора місяця після здачі крові, Ярослав потрапив у відділення гематології, й почалося лікування.

Батьки Ярослава розлучені, сім'ю забезпечує мама, яка вдома займається пошиттям штор. Щоб не втратити заробіток, мамі Оксані довелося попросити бабусю Ярослава, щоб вона змінювала її у відділенні кожні два дні.

Ярослав дуже любить малювати машини і мотоцикли, і мріє стати водієм. Колись, коли батьки ще жили разом, тато давав Ярославу посидіти за кермом автомобіля. Радісні відчуття від тих поїздок сформували любов Ярослава до автотехніки.

Ярослав хрещений у православній церкві під своїм ім'ям.

 

Фото 1

 

Тел. мами Оксани 097 529 34 43

 Волонтер Юлія Ноговіцина 050 628 18 07

Реквізити для надання допомоги (у гривні):

Рахунок 2620 0274 5568 00

Одержувач Сабатнюк Оксана Михайлівна

ІПН 2727813165

ОКПО 09807750

Банк АТ "Укрсиббанк"

МФО 351005

Призначення платежу: благодійна допомога на лікування сина Ярослава Журбенко.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.