Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Чернігівщині невідомий терорист погрожував підірвати військове містечко "Десну"

31 січня 2011, 12:22
Дата ефіру/події: Понеділок, 31 січня 12:22

Заліг на дно невідомий терорист, що кілька днів тому загрожував висадити в повітря військове містечко Десну, на Чернігівщині. У призначений для оприлюднення своїх вимог день зловмисник себе ніяк не проявив. А його слід шукали журналісти "Свідка".

Військове містечко Десна у напруженому чеканні. Саме сьогодні свої вимоги до місцевої влади має висунути невідомий терорист. Кілька днів тому він обклеїв мало не півселища листівками з погрозою вибухів на стратегічних об'єктах.

Галина, мешканка селища Десни:

- Боюсь.. Вот я ребенка сьогодні в школу не пустила. Забираю її, і їду в Остер до знайомої. А якщо чоловік заступить у наряд, то буду і ночувати. Я не дуже вірю, но для перестраховки.

Від самого ранку Десною снують військові патрулі, час від часу тихими вулицями містечка проїздять автівки з правоохоронцями. Нічого підозрілого.

Місцевий мешканець:

- Работают с населением, и по квартирам ходили. Спрашивали, кто чего слышал. Попитали, дані записали, де проживаєш, усе. "Що ти чув?" Кажу: "Казали, що якесь там об’явлєніє було, більше нічого". - "Ну, так на бумажці оце напишіть". Я написав, оддав, і все.

Сергій Бриль, керівник відділу ГУ МВС України у Чернігівській області:

- Правоохоронцями проведено та проводяться комплекс оперативно-розшукових заходів. На даний час на території військового містечка забезпечується охорона громадського порядку.

Багато хто з мешканців очікував, що зловмисник оголосить свої вимоги вже зранку. Коли ж на дошках оголошень люди не побачили свіжих новин, скептиків побільшало.

Місцевий мешканець:

- Нічого не буде. Все буде нормально.

Іван Миколайович, пенсіонер:

- Это слухи. Какой-то алкоголик от нечего делать создал это дело под эту марку, и теперь людей беспокоит. Умные люди не обращают внимания, откровенно говоря.

- Ви бачили ці об’яви десь?

- Я не бачив, і ніхто їх не бачив.

Аби на власні очі переконатися, що в Десні все спокійно, журналісти "Свідка" вирішили відвідати одне з тутешніх велелюдних місць. Ось ця школа запросто могла потрапити до чорного списку терориста.

Працівниця школи:

- Приказ директора школи - закрить на ключі, щоб посторонні ніхто не заходив.

Лідія Миронова, заступник директора Деснянської школи:

- На сьогоднішній день у нас дуже мало відсутніх учнів, приблизно десь до тридцяти. Але школа працює у звичайному режимі, як і щодня. Ми не можемо порушувати навчальний процес. У нас вжиті міри застереження. Щодня у нас працівники правоохоронних органів

Максим учень 11 класу:

- Ми - 11 клас, і пропускати заняття не добре. Деяких відпустили, бо батьки дуже хвилюються за здоров’я. Тероризм - це дуже погано.

Хто і з якою метою намірився замінувати населений пункт - досі залишається загадкою. У деснянських можновладців відповіді на це запитання журналісти не знайшли. А от у більшості мешканців версія одна: затіяти терористичну епопею зважився хтось з доведених до відчаю місцевих. У змученому безгрошів'ям селищі за останні півроку тричі піднімали тарифи на комунальні послуги. На черзі ще одне підвищення - у лютому.

Іван Миколайович, пенсіонер:

- Може даже воєннослужащий. Может, обидели этого военнослужащего. Может, не заплатили. Может, квартиру на отселение. И где-то под этим видом ляпнул и думает: авось-авось.

Олена Львівна, мешканка селища Десни:

- Я иду и плачу. Это невозможно - я получаю 800 рублей зарплаты. С них я 450 заплатила за квартиру. А как мне жить дальше? Может быть, это и злая шутка, а, может быть, любой человек в таком отчаянии на такой шаг способен.

Призначеного дня вимог деснянський терорист так і не висунув. Ймовірно, бідакові тепер не до того - ховається від правоохоронців. Адже кримінальна справа, яку порушили проти нього, тягне на три роки тюрми.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.