Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові черговий телефонний терорист "замінував" лікарню

31 січня 2011, 12:45
Дата ефіру/події: Понеділок, 31 січня 12:45

В Україні - сплеск активності телефонних терористів. Після терактів у Росії та макіївських вибухів чи не щодня знаходяться любителі пожартувати: сповіщають про замінування вокзалів, метро та інших людних місць. Жартівник, якого впіймали у Львові, "замінував" лікарню. Не думав ані про здоров'я хворих, ані про трирічне обмеження волі.

Невідомий зателефонував до міліції по обіді. Чоловік пригрозив: за кілька хвилин від шпиталю не залишиться й сліду.

Мар'яна Кузьмич, слідчий Шевченківського РВ міліції м. Львова:

- О 14:56 надійшло повідомлення від невідомої особи, яка сказала, що приміщення міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги заміновано, і що він через 5 хвилин взірве все приміщення.

Роботу лікарні було паралізовано. Звідси терміново евакуйовували людей. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Міліціянти з'ясували: телефонували саме з медустанови. Паралельно з правоохоронцями палати та кабінети обстежували сапери.

Мар'яна Кузьмич, слідчий Шевченківського РВ міліції м. Львова:

- Прибули вибухотехніки. Обстежили всі дев’ять поверхів, також підвальне приміщення. Взагалі роботу лікарні було паралізовано на три години.

Роботу лікарні відновили лише ввечері. Вибухового пристрою так і не знайшли. А от "терориста" вирахували. Правоохоронці кажуть: шукали горе-жартівника не довго. Затримали вже за дві години після телефонного дзвінка.

Оперативний співробітник ГУМВС України в Львівській області:

- Поки оглядалася лікарня, за дві години було встановлено особу, затримано. І спільно з працівниками МВС допомагали співробітники СБУ.

Затриманому - 23 роки. Він львів'янин. Мешкає неподалік лікарні. Каже, до таких "жартів" вдався вперше. І не думав, що його погрози викличуть такий резонанс.

Затриманий:

- Я ніколи таких речей не робив, і за свій вчинок дуже шкодую. Бо то є неправильно, і нерозумно.

Молодик каже, того дня випив зайвого і згадав давні образи.

Затриманий:

- Побачив лікаря, який колись робив моїй бабі операцію. Великі гроші взяв. І не міг спасти. І ще таке відношення в нього було досить вульгарне. Ну і от, спонтанно, не обдумано... Подзвонив, але я не планував, що так все станеться, що якісь шкоди. Я думав, що це просто проігнорується. То не було щось там сплановано, скажем, наперед, щоб там комусь пошкодити, абсолютно. То так власне сталося, в пориві того гніву.

Телефонний терорист в усьому винуватить свою хворобу. Мовляв, з головою не все гаразд. Тепер його психічне здоров’я перевіряють медики.

Мар'яна Кузьмич, слідчий Шевченківського РВ міліції м. Львова:

- Йому буде призначено психіатричну експертизу. Буде даний висновок, в результаті якого буде вказано, чи справді він психічно хворий. Суд буде призначати санкцію покарання даній особі.

Правоохоронці та медики, тим часом, підраховують збитки. Кажуть, фіктивне "замінування" стало в чималу копійку - 50 тисяч гривень. Кримінальну справу вже порушили. За свою витівку жартівник може отримати до трьох років обмеження волі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.