Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В одному з сіл Чернігівщини схопили небезпечного американського злочинця

1 лютого 2011, 11:26
Дата ефіру/події: Вівторок, 1 лютого 11:26

Більше чотирьох років американський злочинець жив в одному з сіл Чернігівщини. Ніхто з селян поганого слова не скаже. Та певного дня він поїхав до Києва й не повернувся.

Те, що поряд оселився чоловік, один із четвірки найрозшукуваніших злочинців у Сполучених Штатах Америки, пані Вікторія навіть не здогадувалася. Чоловік як чоловік, каже жінка, має родину, друзів. Заможний, але останнім часом тут таких новоселів багато.

Вікторія, мешканка с. Євминки:

- Я, как бы, с ним не общаюсь, поэтому знаю. Живет, хозяйство держит.

З-за високого паркану ледь видно багаті хороми. Що робить господар - ніхто в селі не знав. Насправді ж 55-річний американський громадянин Веніамін Гоникман має яскраву кримінальну біографію. Наприкінці дев'яностих відсидів в Україні за розбещення неповнолітніх. По тому емігрував до штатів. Там торгував людьми й відмивав гроші. Його фірма постачала за океан дівчат, яких змушувати працювати стриптизерками. З 2006 чоловік, що на такій торгівлі заробив мільйони, злякався ув'язнення й повернувся до України. Тут також узявся до звичної справи - відкрив стрипклуб у Києві. У селі ж про його кримінальні таланти донедавна навіть не здогадувалися.

Любов Василівна, директорка школи:

- У них дуже багато тварин диковинних, які наші діти бігали дивитися. І обез’яни, яких треба дивитися в зоопарку, і інші тварини. Не зверталися ні батьки, ні діти. Діти товаришували з її дитиною, проблем не було.

Мешканці Євминків майже не бачили багатія. Кажуть, він більше часу перебував у Києві. Там його й затримали.

Роман Мицак, керівник відділу ГУБОЗ МВС України:

- Находился в розыске как в Интерполе, так и в межгосударственном розыске за совершение ряда преступлений на территории США. УБОЗ и ФБР провело операцию по его поимке и лишению гражданства, которое он получил на территории Украины по поддельным документам.

За інформацією правоохоронців, Веніамін нашкодив і у Греції. Там фігурує у справі, пов'язаній із вибухівкою. Утім, певно, грецька Феміда не дочекається підозрюваного. Його передали Сполученим Штатам. І, судячи з усього, в американській тюрмі міжнародний авантюрист затримається надовго.

Роман Мицак, керівник відділу ГУБОЗ МВС України:

- Предусмотрено по их законодательству, где он приговорен к 65 годам лишения свободы.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.