Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Автосигналізації, яку не можна зламати, ще не створили

7 лютого 2011, 10:23
Дата ефіру/події: Понеділок, 7 лютого 10:23

Заощадили і втратили утричі більше. У Києві кілька місяців діяла банда викрадачів елітних авт. Машини забирала з поганими сигналізаціями. Чи можливо вберегти свого залізного коня?

Інколи фантазія автозлодіїв вражає. Ось ці чужоземні хлопці крадуть, імпровізуючи. Звичайну помпу намащують спеціальною речовиною, аби щільніше прилягала, а потім… відчиняють двері.

"Ставте сигналізації", - так кажуть на всіх сервісних станціях. І пропонують із десяток варіантів. Чи допомагають?

Водій за кермом:

- А ви довіряєте своїй сигналізації?

- Ха! Нет.

- А не пробували поставити кращу?

- Та немає значення, кращу - не кращу. Її все рівно вимкнути можна.

Водій за кермом:

- А ви довіряєте своїй сигналізації?

- Кто вам поручил это уточнить? (сміється) Не дуже.

І правильно чинять. Так переконують експерти. Більшість машин легко відчинити автограберами. Це пристрої, які зчитують і запам'ятовують код сигналізації. Ось один із них.

А далі - вуаля! Легким натиском на кнопку грабера машину відчиняють.

Це не підстава, роботу автограберів можна легко побачити в Інтернеті.

Відео з Інтернету:

- Код-грабер находится в режиме ожидания, горит зеленая лампочка, горит зеленый. Ставит свою машину на охрану, а мы открываем ее. Хозяин не понимает, в чем дело. Ставит на охрану, а мы опять открываем ее. Хозяин ставит третий раз на охрану. Но машина упорно открывается… Да… не поймет человек, что с машиной.

Щоправда, крадуть машини не завжди. Сховати транспорт, переправити, а потім ще й продати - це до снаги тільки організованим кримінальним групам. Найчастіше автівки відчиняють, аби витягти звідти речі. Щоб захистити залізного коня, потрібно обирати найновіші технології. Нині - це GSM-сигналізації. Хоч що буде з автівкою - вас повідомить про те смс. За допомоги мобільного можна й контролювати машину - просто заблокувати двигуна. Зчитати такі технології грабери поки не можуть. Єдиний спосіб боротьби - просто вимкнути систему. Та щоб знайти антену, потрібен час. А його крадії шанують: якщо машина не піддається за 10 хвилин, її просто залишають.

Сергій Добровольський, експерт:

- Я был шокирован. Я не буду называть бренд, я зашел в салон - а там стоят системы. Ну, все 100 % грабаются. Причем, ну, все, а автомобили порядка 100 000 долларов. Ну, это... человек подготовил машину к угону.

Заощадили, а тому втратили машини з десятеро власників у Києві. У столиці не один місяць діяла банда викрадачів елітних авт. Працювали злагоджено. Чекали власника біля будинку, коли він умикав сигналізацію - зчитували її код автограбером. Далі - відчиняли машину, заводили і гнали в Умань. Усе це коїли вночі. Крадіжки власники помічали аж уранці, коли машини були вже в гаражах Умані. Там міняли номери кузовів, і авта продавали. Банду застали на гарячому.

Інна Гамалій, заступник керівника Дарницького РВ міліції м. Києва:

- Постраждалим повернуто 4 машини, власникам повернуті авто. Зараз злочинці затримані, вони у СІЗО, проти них порушена кримінальна справа, згідно до якої їх можуть позбавити волі від 10 - 15 років.

Щоправда, хоч яка крута сигналізація, вкрасти машину все одно можна. Ось - найпростіший метод: злодій прив'язує до автівки кілька скляних пляшок. Коли власниця рушає, чує гуркіт ззаду. Виходить глянути, невідомий сідає в машину і їде.

А тому якщо любите своє авто, поставте добру сигналізацію ще й застрахуйте його - так радять і міліціянти, і експерти. Тоді в разі викрадення зможете сподіватися на грошову компенсацію.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.