Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині військторги посадили солдатів на макаронно-хлібну дієту

8 лютого 2011, 10:38
Дата ефіру/події: Вівторок, 8 лютого 10:38

Інші проблеми - у вояків. Матері скаржаться, що у військовій частині на Київщині проблеми з харчуванням. Солдатам не вистачає продуктів, і вони навіть змушені самі випікати хліб.

Солдатська дієта: макарони, крупи та хліб - саморобний. Ось так нині живляться захисники вітчизни. Є дефіцит харчування у військових частинах на Київщині. Зокрема, у Василькові.

Член комітету солдатських матерів м. Севастополя:

- Тільки їдять перловку і вермішель, і все. Більше нічого немає.

На такий асортимент поскаржилися військовослужбовці матерям. Найрідніші відгукнулися одразу. Купили власним коштом усілякого смачненького, і привезли синам.

Надія Савицька, голова комітету солдатських матерів м. Севастополя:

- Ми привезли консерви, консервовані овочі, молоко, кефір, хліб, булочки, каву і чай.

Запевняють: уся їжа нормам відповідає.

Надія Савицька, голова комітету солдатських матерів м. Севастополя:

- Перед тим, як у нас візьмуть продукти, у нас їх перевірять, перевірять сертифікати, які ми привезли з собою. Ми закупали продукти такі, щоб можна було передавати.

Одначе пакунки до їдальні так і не потрапили. Від гуманітарної допомоги відмовився Білоцерківський військторг - це державне підприємство, що нині годує солдат у Василькові. Як воно так - обурюються матері: і їхні дари не приймають, і самі людей не годують. До того ж, уже й не мають права цього робити. Термін угоди надання цих послуг уже добіг кінця. Не заперечують цього і в самій компанії.

Павло Зінченко, юрисконсульт Білоцерківського військторгу:

- В 2007 році було між нашим підприємством на підставі проведених торгів з Міноборони було укладено договори на харчування військовослужбовців. Дію договорів було пролонговано до 31 грудня 2010 року. Підприємство на сьогоднішній день навіть без договірних зобов'язань організовує харчування.

Дарма, що харчувати захисників вітчизни має вже інша компанія, яка виграла тендер. Та державні мужі, чомусь, укладати нові угоди не поспішають. Приватні годівники солдат припускають: Міноборони хоче відмовитися від їхніх послуг і повернути ті часи, коли солдати, замість вивчати військову справу, чистять картоплю і печуть хліб.

Дмитро Медведєв, представник продовольчої компанії:

- Военнослужащие, которые несут службу в Киевском регионе, не получают питания, не получают хлеб. И, как вы уже знаете, военные были вынуждены приступить к выпеканию этого хлеба собственными силами из муки, которые они получают из неприкосновенного запаса.

Та кухарями солдати працюють не скрізь. Такі проблеми тільки в однієї компанії. Інші працюють нормально. Свою правду сумлінні організації планують доводити в суді. Якщо до того в ситуації не розберуться урядники. Вирішити проблему, якщо про неї дізнається, пообіцяв сам прем'єр-міністр.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.