Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Пожежа у вінницькому санаторії "Поділля": 1 людина загинула, понад 150 евакуювали

9 лютого 2011, 11:44
Дата ефіру/події: Середа, 9 лютого 11:44

Одна людина загинула й одинадцятьох доправили до лікарні внаслідок пожежі, що виникла у місті Хмільнику Вінницької області. Там горів лікувальний корпус санаторію "Поділля". Наразі медики рятують постраждалих від отруєння чадом, а правоохоронці намагаються з'ясувати ім'я загиблої жінки.

Двоповерхова будівля клубу санаторію "Поділля". Саме вона загорілася вночі. Незабаром вогонь перекинувся на адміністративно-спальний корпус. У цей час там було понад 150 людей - відпочивальники та персонал.

Олександр Степчук, керівник відділу ГУМНС у Вінницькій області:

- Одразу були першочергові заходи - це рятування людей. Тому в першу чергу приступили до рятування людей. Відповідно, можливо, пожежа ще деякий час вільно розповсюджувалася. За рахунок того, що в Хмільницькому районному відділі - це найбільший відділ у Вінницькій області, заступає на чергування в нас 8 осіб. Тобто, якщо приїхало сюди два автомобілі, третя автодрабина і вісім чоловік, а тут стояло на балконах 160 людей, то самі можете зрозуміти, скільки по часу треба.

Відпочивальники рятувалися переважно через вікна. Один чоловік, мешканець Молдови, вистрибнув з четвертого поверху.

Володимир Сивак, керівник Хмільницької районної лікарні:

- Через 20 хвилин був госпіталізований перший хворий, який вискочив з четвертого поверху з травмою. Протягом години він був взятий на операційний стіл. Була зупинена кровотеча. Решта хворих, їх є всього одинадцять, поступали далі до ранку з отруєнням продуктами горіння.

Дехто спускався на простирадлах. Чоловіка, в якого стався серцевий напад, з вогню на руках виніс еменесівець. Та всіх врятувати з полум'я не вдалося - загинула літня відпочивальниця з Кривого Рогу.

Олександр Капітончук, постраждалий:

- Пожар. Нет света, дым. Спасались, как могли. Пытались выбраться.

Микола Пісич, постраждалий:

- Ви вибирались як? По коридору, чи через вікно?

- І по коридору, і через вікно. Там лопнуло скло. Рєбята таксісти принесли трос.

Любов Корженевська, постраждала:

- Ми відкрили вікно. Там такі пластикові вікна. Половинка відкривалась. І ми вдвойом дишали. А потом позже підійшла ще одна женщина. Вона була в комнаті довго. І кричала: "Де ви, де ви?"

Евакуйованих розмістили в інших корпусах. Людям поки не дозволяють забрати речі з пошкодженої будівлі. Валентина Макогонюк до санаторію приїхала лише вчора. Коли почалася пожежа, жінка була в своїй кімнаті на третьому поверсі. Каже, втраченого не шкода. Головне, що живою залишилася.

Валентина Макогонюк, постраждала:

- Ми повиходили на коридор, в чому лежали. Накинули верхній одяг, і всьо. Багато речей залишилось в кімнаті: документи, гроші. Ми не думали, що тут. А коли вийшли на коридор, повно диму.

За фактом трагічної пожежі прокуратура вже порушила кримінальну справу. Наразі розглядають дві версії займання: підпал та коротке замкнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.