Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Івано-Франківській квартирі знайшли 700 літрів горілки-фальсифікату

10 лютого 2011, 13:21
Дата ефіру/події: Четвер, 10 лютого 13:21

Підшлункова залоза та печінка - це людські органи, для яких просто смертельним є вживання неякісного алкоголю. Навіть нормальну горілку може перетворити на отруту єдина помилка в процесі виробництва. Саме тому на підпільного ґуральника з Івано-Франківська чекає суворе покарання, бо наражав на небезпеку людей.

Аж 700 літрів саморобної горілки знайшли в звичайнісінькій івано-франківській квартирі. Оселя нагадувала склад - якимось дивом там помістилися й 1200 літрів спирту, обладнання, тара, етикетки й півтори тисячі фальшивих марок акцизного збору. Увесь процес контролював один-єдиний умілець.

Євген Данилюк, керівник головного відділу податкової міліції м. Івано-Франківська:

- Ця людина робила це свідомо закуповувала сировину, придбавала устаткування, тару, технологічний процес налагоджує, це ж цілий процес, тому казати, що людина це робила з необережності, я би так не сказав.

На початку 2000-х в області був фальсифікатний бум. Потім нелеґальне виробництво алкоголю затихло. Тепер, підозрюють фахівці, розгортається знову. При цьому наслідки для здоров'я споживачів підприємців, які продукують таке питво, не турбують.

Людмила Мисліборська, гастроентеролог:

- Це є гостре запалення підшлункової залози, аж до її розкладання, гостре запалення печінки, який дає гострий токсичний гепатит, який трудно вилікувати, переходить в хронічний.

Навіть виготовлена з чистої сировини, кажуть фахівці, в процесі виробництва горілка може перетворитися на отруту. Цей же підприємець розводив спирт в антисанітарних умовах. Готовий продукт здавав у роздрібну мережу. У крамничках та кіосках такий товар приймали радо.

Володимир Соколовський, заступник директора ДП Івано-Франківськстандартметрологія:

- Дана пляшка горілки, це повністю сфальсифікована горілка, підібрана пляшка. Горілка мала навіть неповний об'єм по міцності, було недостатньо етилового спирту. Крім того, були досить специфічні сторонні включення. Змішування горілки може проходити в ємкостях зі специфічного пластика, технічного, з додаванням певних речовин для міцності.

Після перевірки правоохоронці вирішуватимуть, чи порушувати кримінальну справу проти виробника отрути. Затриманому підприємцеві світить до 5 років позбавлення волі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.