Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Міноборони: дідівщину перемогли завдяки дисциплінарним батальйонам

11 лютого 2011, 12:50
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 лютого 12:50

Дисциплінарний батальйон - саме те місце, де найзавзятіший правопорушник у формі стає передовиком. Чи справді то так - знають наші кореспонденти. Вони покажуть вам, як виглядає військовий виправний заклад.

У міністерстві оборони запевняють: дідівщину перемогли. Хоча Інтернет так і кишить відеороликами різноманітних знущань серед вояків.

Те, що дідівщина існує, і боротьба з нею триває, стає зрозуміло саме тут - в дисциплінарному батальйоні. Переважно місцеві мешканці - любителі нестатутних відносин. Цей солдат вирішив передати армійський досвід прийдешній зміні нетрадиційними методами. Та перестарався. За два дні до дембелю його засудили на 2 роки.

Засуджений:

- Я був молодшим сержантом, і знущався з солдат, військовослужбовців першого періоду. Сначала нормально им объяснял, согласно уставу, но не всем солдатам это доходило, поэтому приходилось применять такие методы.

Які саме методи застосовував, засуджений не розповідає. Переконує, виправився і повторювати його помилки нікому не радить. Керівництво дисциплінарного батальйону запевняє: рецидивів у них не було.

Олександр Пельц, керівник управління ГУ військової служби правопорядку:

- З 1991-го по 2010 рік в дисбаті утримувалося більше 10 тисяч військовослужбовців. Близько 4 тис з них було умовно достроково звільнено. Можна стверджувати, робота, яка проводиться офіцерами, все-таки дає позитивний результат.

Засуджений:

- Занятий по строевой, гуманитарной подготовке, боевой. Также работаем на объектах. Своим трудом доводим исправление.

Колючий дріт по периметрові та озброєні солдати в сторожових вежах. Це й все, чим відрізняється дисбат від інших військових частин.

Микола Селіхов, керівник дисциплінарного батальйону:

- Ограничений для військовослужбовців, що відбувають покарання, немає ніяких, крім заборони одиночного пересування охороняємою зоною.

Короткі побачення та телефонні дзвінки раз на місяць. Довгі зустрічі з рідними - раз на квартал. За добру поведінку таких приємних митей може бути більше. У прокуратурі кажуть: саме таке покарання набагато результативніше, аніж повна ізоляція і камерне утримання.

Павло Курило, заступник військового прокурора центрального регіону України:

- Я не скажу, что это много, или мало. Мы ориентируем прокуроров, которые поддерживают гособвинения, на то, чтобы они в свою очередь ориентировали суд на наказание как дисбат арест на гауптвахте. Потому что, во-первых, по-моему, условная судимость - это пятно на всю жизнь. Здесь идет служба, это во-первых. Во-вторых, они не сталкиваются с уголовными элементами.

Нині в дисбаті відбуває покарання сімнадцятеро молодих хлопців. Крім дідівщини карають в армії за крадіжки й пограбування. Терміни - від шести місяців до двох років. На початку дев'яностих тут бувало і по шість сотень засуджених. Однак нині у війську куди спокійніше. Так за двадцять років з трьох дисциплінарних частин в Одесі, Львові та Києві залишилася тільки одна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
я коли був з 2007 по 2009 то срок 2 роки максімум
Віталій 17.12.2019, 01:16 ответить
При мне было 600чел1996год!!!
саша 18.02.2018, 22:17 ответить
Много вранья.....я там был с 1995по1997г.....ине до двух лет дают а до трех.....в интервью правды процентов 10
олег 18.02.2018, 22:16 ответить
Прокуроров туда тоже сажают за взятки?????
коля 18.02.2018, 22:19 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.