Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кількість хибних повідомлень про замінування в Україні збільшилася

11 лютого 2011, 14:51
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 лютого 14:51

Про ймовірний вибух автобуса повідомив анонім у Києві. І з аноніма вмить перетворився на затриманого, бо то він просто пожартував. Таких розбишак останнім часом в Україні побільшало. Що їм загрожує за свій специфічний гумор - дізнавався Борис Сачалко.

Затриманий:

- "01" позвонил, сказал, думал что не заберут.

А забрали. Приїхав до Києва з Луганщини. У столиці блукав кілька днів. А щоби поїздка запам'яталася, розважився - зателефонував до міліції й розповів: замінував автобус Київ-Одеса. Знайшли жартівника вже за день.

Юлія Мусташ, керівник відділу Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- Він неповнолітній зараз, тому, можливо, це буде штраф, і буде вирішувати суд.

У міліції попереджають: майже всіх підривників-брехунів знаходять. І потурань для них немає.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Якщо впродовж виклику якісь тілесні ушкодження людина отримала, або були зруйновані будівлі, або призупинена діяльність якихось великих підприємств, тоді людина може отримати, скажем так, до двох років позбавленні волі. В інших випадках суд застосовує, як правило, адміністративну практику.

І якщо в'язницею карають рідко, то штрафи величезні. Приміром, на Донеччині такому жартівникові присудили виплатити 108 тисяч гривень.

А ось ці люди по лезу бритви ходять чи не щодня. Робочий костюм піротехніка - це кілька десятків кілограмів броні.

Піротехнік:

- Важкий?

- Ну, попробуйте.

- Ого, нормально.

- А це - дві пластини.

Таке потрібно одягати на кожен виклик. Справа не з легких.

Піротехнік:

- Оцей костюм одягається за допомогою двох помічників, і плюс експерт, який буде одягати цей костюм. Займає небагато часу, десь хвилин тридцять.

Величезні суми штрафів, які сплачують жартівники-мінери саперів не дивують. Адже ціну своєї роботи знають.

Юрій Приходько, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Якщо погодинно рахувати, то робота нашої групи - це десь близько тисячі - півтори тисяч гривень для роботи вибухотехнічної служби.

І це лише за годину роботи, і лише однієї служби. А за повідомленнями про замінування приїжджає, щонайменше, три - міліція, МНС і "швидка". Крім того, ще й майже всі комунальні служби. За хибний виклик десятків людей, найчастіше, платять батьки малих жартівників.

Анатолій Місюра, перший заступник керівника ГУ МВСУ в Криму:

- Звонят либо дети, которые хотят сорвать контрольную, либо звонят люди с определенными вадами здоровья, или отклонениями.

А ще часто про бомбу заявляють туристи - заради сміху. Найбільше таких випадків навесні та влітку. Тому міліціянти чекають гарячого сезону.

Анатолій Місюра, перший заступник керівника ГУ МВСУ в Криму:

- Возвращаясь с отдыха на южном берегу Крыма, наши братья-славяне при погрузке в самолет заявляют: у меня в сумке самодельное взрывное устройство. Опять таки, все перебирается, все разбирается, сумки проверяются. Конкретно привязать к конкретному криминальному течению, или была какая-то угроза настроенной группировкой против власти - строя не было.

А тому, якщо і хоче язик повернутися і ляпнути, що бомба у валізі, краще помовчіть. Безвинний жарт може коштувати десятків тисяч гривень, а то і позбавлення волі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.