Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці в Павлівському парку отруїлися чотири домашніх собаки

14 лютого 2011, 17:01
Дата ефіру/події: Понеділок, 14 лютого 17:01

На кордоні з Росією затримали контрабандиста, що віз до України тринадцять комплектів для ловів тварин: електрошокери, ін'єкційні дротики, пристрої для стріляння сіткою та шприцами. Товар вилучили митники. Та й без цих приладів тваринам у нас непереливки: в Києві хтось знову розкидає в парках отруту.

Павловський сквер і досі в траурі. На стовпах - некрологи. Ось цей - собаці Альбі. На невеликому папірці - слова вдячності, скорботи, попередження.

Людмила, власниця собаки:

- В нашем парке погибли 4 собаки, и одну удалось спасти.

Людмила вигулює голден ретривера Фродо. Раніше ходила до парку кілька разів на день. Тепер - тільки завидна.

Людмила, власниця собаки:

- Боюсь, очень боюсь.

Жінка страшиться, щоб її пес нічого не підібрав. Упевнена: хтось навмисно знищує домашніх тварин і розкидає отруту. Через це й померли улюбленці її знайомих.

Людмила, власниця собаки:

- Гуляли вечером, пришли домой - эпилептические припадки начались, судороги. Через час-полтора собаки не стало, то есть, это собаки весом 30-40 килограмм. Они не большие, то есть, для ребенка это - 15 минут.

Саме тому обережно сквером вигулюють не тільки домашніх улюбленців, а й дітей. Батьки нервуються. Посилено пильнують, щоб діти теж нічого з землі до рота не потягли.

Людмила, молода мати:

- Слава Богу, не подбирал, но палочки мы собираем, каштанчики. Может, с этим всем и подобраться.

Проте, більшість відвідувачів парку припускає, що домашні годованці потруїлися випадково, а помирати мали тільки волохаті безхатченки.

Володимир Дмитрович, мешканець м. Києва:

- Приближается 2012 год, куда-то надо этих собак, тут много собак есть наверху, и не обязательно это было направлено на домашних животных.

Захисники безпритульних тварин так само впевнені: хтось знищує їхніх підопічних.

Волонтер:

- Вот эти куски фарша были разбросаны по территории всего детского сада.

В цьому отруєнні підозрюють ЖЕКівців. Вони або роблять це самі, або замовляють спеціальній організації. Ось і "Свідок" спробував викликати приватних собачих кілерів. Це виявилося неважко.

Ловці безпритульних собак (телефоном):

- Добре, я закажу, але ж хто їх оплачивать буде?

- Ну, так як и тоді, ми по факту оплатимо.

- Ну, добре.

Та міська влада запевняє: псів, навіть у планах, не мали труїти. І розпоряджень таких нікому не давали. А заступник міського голови ще й пообіцяв у майбутньому ретельніше контролювати комунальні служби.

Тамара Тарнавська, президент Міжнародного товариства захисту тварин:

- На наше питання: "Що буде, якщо не послухаються, бо нам вже багато раз обіцяли, що такого не буде," - він сказав, що ці люди будуть звільнені, сказав збирати інформацію і передавати.

Міліціянти, тим часом, з'ясували причину смерті тварин у Павловському сквері. Щоправда, кримінальну справу не порушували. Бо кваліфікують пригоду як нещасний випадок.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Проводили дослідчу перевірку - з'ясували, що там працювали комунслужби, Київзеленбуду, вони робили свої заходи. Удобрювали там біля дерев, можливо, вибіг чийсь собака і нахапався цієї речовини.

"Свідок" поцікавився у озеленювачів міста, чим таким вони дерева посипають, що собаки труяться, і чи небезпечно це для дітей. Виявляється, в самому Зеленбуді вперше чують, ніби вони зараз щось удобрюють.

Олена Оганесова, прес-секретар Київзеленбуду:

- Зараз не ведеться удобрення ніяких рослин, воно ведеться десь з кінця березня, і тоЮ це лише перегній, це ті листя, що ми восени збираємо.

Відтак, хто винен у смерті тварин - і досі невідомо. Отрута ніби з неба звалилася. Разом із тим знаходимо в Інтернеті форум ненависників собак. Тут теми про безпритульних псів і різні методи їхнього вбивства. Є й детальні інструкції з використання отрути: де купити, в яку ковбасу додати, якому собаці краще згодувати. Тут таки вихваляються подвигами - хто більше тварин знищив. А ось відео з іншого форуму - захисників тварин. Волонтери зафільмували, в яких страшних муках помирає тварина, що з'їла отруту.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Этих бы отравителей - самих колбасой покормить с отравой.
Азаров 16.02.2011, 22:47 ответить
А можно партию этой колбаски в Верховную Раду?
Слава 11.04.2012, 03:42 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.