Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

МНСники провели зі школярами бесіду про небезпеку ігор з вогнем

16 лютого 2011, 14:29
Дата ефіру/події: Середа, 16 лютого 14:29

За статистикою, щосьома пожежа в нашій країні виникає внаслідок пустощів дітей із сірниками. Найчастіше червоного півня пускають на волю молодші школярі та дошкільнята. Вони, як правило, стають і жертвами вогню. Щоби уникнути нещастя, з малечею постійно спілкуються рятувальники. На одній із таких зустрічей побували й наші кореспонденти.

Сергій, другокласник:

- Я колись теж бавився сірниками.

- А чому?

- Мені так закортіло. Я їх запалював.

Таких історій у малих школярів із Київщини - вдосталь. Сьогодні дітям розповідають, як їх уникнути.

Співробітник МНС:

- Той сірник, ті пустощі, які ви можете з ними робить, можуть бути як забавними, веселими, так в одну хвилину і небезпечними для вас.

Саме дитячі пустощі із сірниками призвели до жахливої трагедії, що трапилася півроку тому. Малюк і його старший брат бавилися сірниками у дерев'яному хліві. Як зайнялося - старший вискочив, а малий загинув.

Тетяна Матвіївна, мешканка с. Купелі:

- Видно, спічки були. Він запалив, а там же сіно. Як воно спихнуло. Він вискочив та й кричить: там Саша, там Саша! А як воно зайнялось - так ніхто не міг його забрать звідти.

Школяр-другокласник:

- Треба не бавитись сірниками, не підпалювати у хаті. Не гратися з сірниками, бо сірники можуть привести дуже багато шкоди.

У пані Галини троє шибайголів. Жінка не працює, і все одно за дітьми всюди не встигає.

Галина, мешканка с. Оріховця:

- Малі запалили солому, а вогонь пішов на погріб, і всьо. Спалили погріба вони. Осталися ми вже й без погреба. Ми поясняємо, і все... Але ж… Їм розказуєш, толкуєш, а вони собі своє.

Усе треба робити вчасно, відповідають на це фахівці. Прививати обережне ставлення до вогню треба з першого року життя дитини.

Людмила Шамрай, психолог:

- Набравшись терпения, помогать, активно освоить окружающий мир, рассказывая ему о нем. Может быть, зажечь ту спичку и показать, что она печет, и что это опасно, что это горит.

Олег Нешпор, старший інспектор Сквирського РВ МНС:

- Ніякий викладач. Ніякий пожежник не зможе донести до діток те, що можуть батьки. Тому я дуже прошу батьків, щоб вони, виходячи з домівок, ніколи не залишали на дітей електроприлади, газові прилади, щоби в розмові з дітками наводили приклади жахливої статистики.

Дві тисячі десятого через дитячі пустощі з вогнем на Київщині сталося двадцять три пожежі. У вогні загинуло троє малюків.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.