Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Харківщині чоловік став жертвою власної свині

16 лютого 2011, 16:51
Дата ефіру/події: Середа, 16 лютого 16:51

Чоловік став жертвою власної свині. Нещасний випадок стався на Харківщині. Там двохсоткілограмова тварина перелякала господаря. Лікарі констатували смерть від серцевого нападу.

Михайло Миколаєнко, сусід:

- Де ж не страшно! Ну, як ти, дочка, думаєш! Страшно, чи не страшно? Отака смерть!

Дід Михайло, сусід загиблого, до цього випадку ще розмірковував, забивати чи ні свою свиню. Тепер уже не думає - вирішив різати. Тим більше, зима добігає кінця, і годувати льоху вже нічим. Що сталося у сусідньому хліві - достеменно невідомо, але люди подейкують: свиня "загуляла", то й кинулася на господаря.

Михайло Миколаєнко, сусід:

- Та вроді ж те... до кнура була! До кнурів кинулась! Дверки були закриті. Там, у сараї. Значить що? Він тільки одкрив двері, і зразу закрив. І туди уліз, і вона його, видно, турнула. І всьо.

Місцева фельдшерка Оксана Лукаш каже: спробувала надати медичну допомогу, але було запізно.

Оксана Лукаш, фельдшерка:

- Позвонили соседи одни, другие. Потом приехал сосед на машине. И сказали, что там розірвала свиня. Но коли я приїхала, і зайшла в сарай, там лежав чоловік. Нічого він був не розірваний! Він просто лежав мертвий. Перевернула. Все обличчя було в крові. Він, напевно, упав, ударився. Пульса вже не було. Конєчно, він уже був мертвий.

Версію про страшну смерть від розлюченої свині спростовують у міліції. Там стверджують: немає травм, завданих твариною. Льоха могла налякати господаря.

Ольга Ковальова, старший слідчий Золочівського РВ міліції:

- Наверное, двести килограмм живого веса. Может быть, как-то устрашил в какой-то момент. Помимо того, как говорят в селе, при опоросе, когда у свиней начинается брачный период, то свиньи очень агрессивные. Поэтому бывают факты такие.

Свиня може не тільки налякати, а й забити людину. Так, торік у Росії 200-кілограмовий кнур напав на грабіжника, який проник на подвір'я, й затоптав до смерті. Утім, стверджують ветеринари, якби свині були аж такими агресивними, люди їх не тримали б. Для господаря, котрий знає, як поводитися з льохою, вона не небезпечна.

Костянтин Муравський, ветеринар:

- При дотриманні техніки безпеки в поводженні з тваринами - тварина не несе загрози потенційної для безпеки людей, або інших тварин. Але бувають випадки такі, як тварина приходить "в охоту" або при опоросі, коли тварина опоросилася, в неї молодняк, потомство - то тварини проявляють значну агресію.

Після загибелі чоловіка його самотня дружина дбає про свиню-вбивцю, бо різати тварину нікому.

Михайло Миколаєнко, сусід:

- Та нікому ж. Нікому ж різати!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
ЗДРАВСТВУЙТЕ,МОЯ СВИНОМАТКА В ТЕЧЕНИИ МЕСЯЦА 2 РАЗА РОДИЛА.НЕУЖЕЛИ ТАКОЕ БЫВАЕТ,КТО ЗНАЕТ?СНАЧАЛА РОДИЛА 6 ПОРОСЯТ,А ПОТОМ ЧЕРЕЗ 2 НЕДЕЛИ ЕЩЕ 9 ПОРОСЯТ.
армине 31.05.2017, 10:04 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.