Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Івано-Франківщині псевдоподатківці тероризують заклади громадського харчування

17 лютого 2011, 16:46
Дата ефіру/події: Четвер, 17 лютого 16:46

Заклади громадського харчування Івано-Франківська тероризують… податківці. Телефонують, замовляють обід чи вечерю і просять поповнити рахунок мобільного телефону.

Кілька тижнів до власників місцевих закладів харчування телефонувала жінка, котра називалася співробітницею податкової. І неабиякою, а заступницею голови. Замовляла бенкет, і просила на кількасот гривень поповнити їй рахунок мобільного. Так було і з Тарасом. До його ресторану подзвонили по обіді 4 лютого. Невідома захотіла поспілкуватися з власником і попросила, щоб він їй перетелефонував.

Тарас, приватний підприємець:

- Подзвонили їй на мобільний, вона попросила, чи можна у вас замовити банкет на 9 вечора, на шість чоловік, чи можна контактний телефон в другий заклад. Я їй дав номер. Потім з'ясувалося, що зроблено замовлення в тому закладі на 9 осіб, велике замовлення, і було прохання поповнити телефон на 300 гривень.

Коли менеджер ходив по картки поповнення, Тарас від друзів довідався, що це, ймовірно, шахрайство. Адже ніхто на бенкет не приходив, а гроші жінці переказували. Тож готувати вечерю й поповнювати рахунок мобільного невідомій підприємець передумав. Того самого дня про цей випадок він сповістив у податкову. Там не здивувалися - менше, ніж за місяць таких дзвінків до них надійшло більше двадцяти.

Василь Строїч, керівник відділу ДПА в Івано-Франківській області:

- Ніякі податківці не телефонують, і не замовляють ніякі обіди, і нікого не об'їдають. Це є просто шахраї, вони представляються високопосадовими особами.

Податківці вже дізналися, звідки телефонує жінка. Залишилося з'ясувати її особу та затримати.

Василь Строїч, керівник відділу ДПА в Івано-Франківській області:

- Телефонують з того самого телефону. Номер зареєстрований у Київській області місті Боярка, вживаються всі заходи щодо встановлення адреси. Буде інформуватися ДПА України, і вирішуватися питання щодо затримання особи.

Номери закладів харчування, кажуть податківці, шахрайка знаходить в Інтернеті. Там вона дізналася і про керівний склад податкової області. Тепер службовці кажуть: навіть якщо жінку вдасться затримати, чи вдасться її належно покарати. Три роки тому за таке шахрайство зловмисник дістав умовний термін.

Володимир Гарматюк, Любомир Ботюк.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.