Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Івано-Франківщині біля школи утворилася двометрова діра

18 лютого 2011, 14:08
Дата ефіру/події: П’ятниця, 18 лютого 14:08

Пастка біля школи утворилася в селі Юнашкові на Івано-Франківщині. Там виникла двометрова діра. У двох класах і на одній із зовнішніх стін - тріщини. Селяни припускають ґрунт сунеться через підземні ходи.

Перший зсув ґрунту на шкільному майданчику стався кілька років тому. Тоді яму просто засипали і, здавалося, проблему залагодили. Та в серпні 2010-го через рясні дощі земля поповзла знову. Одразу на шкільній стіні з'явилася тріщина. А це вже нове провалля - кілька днів тому під навчальним закладом утворилася яма.

Мешканець с. Юнашкова:

- Нижня точка - два тридцять. Отут є фундамент, видно, фундамент не тріснутий, але вже, як подивитись на його ріг, то видно, що підмив ґрунту є, і не знати, де саме.

Тріщини, що виникли на стінах у двох класах, намагалися заліпити. Проте, така латка трималася лише кілька тижнів. Згодом наклеїли спеціальні позначки. Стіни у кімнатах поки що не рухаються, а ось підлога в котельні вже на кілька сантиметрів від стіни. У школі побувало чимало комісій. Усі дивилися, щось міряли, нотували. Потім їхали геть. На цьому все й закінчувалося. Селяни кажуть: зсуви в їхній місцині - не новина. Тільки причини ніхто не знає. А на експертну оцінку в сільському бюджеті немає грошей. Тому й залишається гадати.

Роман Книш, юнашківський сільський голова:

- Через село проходить декілька різних тунелів, які вели до старого цвинтаря, також до одного кінця села з Бурштинського монастиря. Бурштин мав з'єднання з навколишніми селами. Можливо, одне з них і було з нашим селом.

Попри двометрове провалля та тріщини у школі навчання поки що не припиняють, але батьки з острахом відпускають дітей на уроки.

Євген Кащишин, мешканець с. Юнашкова:

- Ми вже два дні не пускали дітей до школи, бо комісії, самі знаєте, як рішають це питання.

Ганна Черевата, директорка школи с. Юнашкова:

- Ми вирішили наразі: ті два класи, де пішло просідання ґрунту, і де тріщинки утворилися, не навчатися, а через тиждень, якщо буде потреба - будемо контролювати ситуацію, може, треба буде перейти у дві зміни.

Освітяни чекають на висновки чиновників. Сподіваються, що рішення вони ухвалять до потепління. Адже танення снігів може спричинити подальші зсуви.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.