Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині циганка зі спільником обмінювала справжні купюри на сувенірні

21 лютого 2011, 12:51
Дата ефіру/події: Понеділок, 21 лютого 12:51

Справжній дефіцит сувенірної продукції пережили на Луганщині. Точніше, одного виду жартівливих подарунків - грошей. Величезними партіями їх скуповувала професійна шахрайка. А потім міняла на справжні банкноти в довірливих пенсіонерів.

Урядницька постава, купа паперів і впевнена заздалегідь складена промова. "Справжня тобі соцпрацівниця?" - подумала 79-річна Ніна Сергіївна, і впустила чорняву жінку до хати.

Постраждала:

- Зашла она, села сюда, і каже… Положила мне три. Дети, наверное, на компьютере печатают деньги, три тысячи положила сюда деньги мне. "Вот деньги". Ну, я там знаю, какие деньги? Я сколько с хаты уже не выхожу.

У країні грошова реформа. Час старі на нові банкноти міняти. Сумніви у старенької виникли лише на мить. Гостя витягла перелік уже відвіданих односельців, а далі - все як уві сні.

Постраждала:

- И написано у нее там на бумажке: вот одна 38 тысяч поменяла, вот еще другая четыре тысячи поменяла. Ну, вот это я еще помню, а потом все, уже не знаю ничего.

Як витягла жінка зі схованки всі свої гроші - сама не добере. Не вагаючись, віддала шахрайці 14 із половиною тисяч гривень. Стільки само, але сувенірних банкнот отримала натомість. Отямилася господиня, коли гостя вже сідала до машини. Ні номера авта, ні точного портрета злодійки повідомити правоохоронцям не змогла. Допомогли односельці, що добре запам'ятали незнайомого легковика, його водія й пасажирку.

Сергій Царук, співробітник Слов'яносербського відділу ДАІ:

- Нами был остановлен автомобиль "ВАЗ 2108" красного цвета, похожий автомобиль, по ориентировкам подходил. Осмотрели машину и обнаружили у женщины денежные купюры в пакете. Там были евро, доллары и гривны. Деньги были - сувениры.

Злодійку ошукана бабуся одразу впізнала, але грошей у циганки вже не знайшли.

Затримана:

- Я ехала, меня просто остановили гаишники, и все.

- И все?

- Да.

- А как же показания бабушки?

- Не знаю, она ошибается.

Скільки, в кого й як видурювала - детально описав уже спільник шахрайки.

Затриманий:

- Она ходила по квартирам, изымала у бабушек деньги, то есть, под видом социального работника. Я работал, просто сидел, следил за обстановкой.

- И сколько вы бабушек так обманули?

- Пять.

- И на какую суму?

- Общая сума где-то 50 тысяч гривен.

Правоохоронці з'ясували: затримана циганка за скоєння таких злочинів уже не раз сиділа за ґратами. На волю вийшла місяць тому. За чергове шахрайство 43-річній жінці та її спільникові тепер загрожує п'ятирічне ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.