Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 31 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Міліціонери: лише надійні замки і сигналізація врятують від квартирних злодіїв

21 лютого 2011, 13:40
Дата ефіру/події: Понеділок, 21 лютого 13:40

На Київщині крадії винесли з оселі чоловіка 5 тисяч доларів, а ще - майже всі меблі. Нині цю справу розслідують, міліціянти вкотре наголошують: аби не стати жертвою квартирних злодіїв, потрібно ставити надійні замки. Борис Сачалко дізнавався, чи можливо взагалі захиститися від квартирників.

Прийшов, побачив, засмутився. Анатолій ховає обличчя - за себе самому соромно. Збирав гроші на авто, тримав у квартирі, але банкноти з оселі винесли грабіжники.

Анатолій, постраждалий:

- Самое обидное, что накануне собирался поставить сигнализацию, но, к сожалению, так и не успел.

Таких випадків чимало. Міліціянти вже втомилися попереджати про квартирників. Щоправда, визнають: кількість цих крадіжок можна зменшити, але запобігти їм цілком - неможливо. Злодії йдуть у ногу із прогресом. Тут знають кожен міліметр кожної відмички. Майже все - ручна робота.

Ірина Кузьменко, експерт:

- Відмички вироблені з металу сірого кольору, а також підручних матеріалів - лінійки, ізоленти.

Сергій, оперативний співробітник ГУ МВС України в Київській області:

- Двері - це одна із основних перепон, яка є на шляху у злочинця.

Він на квартирниках зуби з'їв. Оперативник Сергій стежить за підозрюваними, розповідає: якщо за 30 секунд замок не піддається, крадій тікає.

Сергій, оперативний співробітник ГУ МВС України в Київській області:

- Додаткові ригелі, до яких набагато складніше зламати, ніж звичайні двері. До такого замка необхідно підібрати дуже складні відмички, які є не у кожного крадія.

Такий коштує дорого - не одну сотню гривень. Та часто витрачені гроші вдається компенсувати.

Сергій, оперативний співробітник ГУ МВС України в Київській області:

- Заходить до квартири, в першу чергу дивиться шафи.

На оббирання помешкання у квартирника є кілька хвилин. Та більше йому і не потрібно. Типові хованки цінностей знає кожен крадій.

Сергій, оперативний співробітник ГУ МВС України в Київській області:

- Дуже часто громадяни ховають свої цінності між одягом, постільним білизною. Також злочинці перекидають постіль, шукаючи схованки з грошима, відкривають шухляди, викидають при цьому речі.

Графік роботи квартирника, як у звичайної людини - з десятої ранку до 5 вечора. Це час, коли оселі порожні. Щоправда, вихідних у крадіїв немає. На вік-енд мешканці масово їдуть із міста. Особливо, прибулі. За такими злодій стежить. Міліціянти радять: якщо часто їздити, просіть сусідів періодично вмикати вдома світло.

Віктор Кривенко, керівник сектору Вишгородського РВ міліції:

- Дивлячись на те, що світло горить вдома, зловмисник бачить, що хтось є, і це зменшує вірогідність проникнення у квартиру. Надійніше за все - встановлення технічних засобів.

Технічні засоби - це сигналізація. Більшість крадіїв у такі квартири просто не полізе. А коштує система близько трьох тисяч гривень плюс сто гривень щомісячною плати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.