Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині декілька жінок стали жертвами телефонних шахраїв

21 лютого 2011, 18:25
Дата ефіру/події: Понеділок, 21 лютого 18:25

На Львівщині у Червонограді телефонні шахраї-псевдоміліціянти видурювали в містян гроші. Працювали вночі, жертвами злочинців ставали лише жінки.

Марія, постраждала:

- Пів п’ятої ранком мені зателефонував мужчина, представився працівником міліції, назвав себе Валерієм Олексійовичем, і сказав, що мій знайомий Богдан зараз в них в міліції, є поняті, є потерпілі, за якусь там бійку.

Невідомий запевнив пані Марію: кримінальної справи проти її приятеля не порушать, якщо вона заплатить три тисячі гривень. Жінка запропонувала привезти гроші до відділку міліції. Утім, так званий "Валерій Олексійович" вказав інший шлях - поповнити на три тисячі телефонний рахунок. Та пані Марія запідозрила шахрайство.

Марія, постраждала:

- Після цього я потелефонувала Богдану. Вияснилося, що він спить вдома, і ні про що нічого не знає.

А ось Олеся шахраям повірила. Легенда псевдоміліціянтів була така сама, як і в попередньому випадку.

Олеся, постраждала:

- Я з просоння почала набирати знайомого свого на телефон, але він не брав трубку. Тоді я пішла в магазин, скупила картки поповнення та поповнила рахунок з того номера, з якого мені дзвонили. Потім. коли я додзвонилася на мобільний свого друга, виявилося, що він вдома, і все з ним добре.

Коли дівчина збагнула, що її обдурили, звернулася до справжніх міліціянтів. Вони порушили кримінальну справу і відстежили рух коштів - абоненти в іншій області. Та задля слідства деталей не розголошують. Кажуть, схема шахраїв проста.

Мирослав Криштанович, керівник Червоноградського МВ міліції:

- Дзвонить невідомий, який знає коло знайомих цієї людини. І вони дійсно говорять: от твій товариш Іван чи Петро затриманий працівниками міліції. Людина не пересвідчується, чи дійсно таке є, а такого не було ніколи, бере, і на цей рахунок, цим людям скидає кошти.

Правоохоронці кажуть: не стати жертвами шахраїв просто. Треба зателефонувати до міськвідділу міліції й переконатися: затримано вашого приятеля або родича, чи ні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.