Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині 150 сімей військовослужбовців платять за комунпослуги уп'ятеро більше

24 лютого 2011, 12:27
Дата ефіру/події: Четвер, 24 лютого 12:27

Годі чекати на допомогу від Міноборони і в Україні. 150 сімей військовиків, що мешкають у містечку Скнилові, під Львовом, святкують День захисника вітчизни при свічках. І це не заради романтики, а задля економії.

Мешканка м. Скнилова:

- Отут жде живемо ми, була раніше сцена, сцена. Дальше пішли оці квартири - тут був глядацький зал. Тобто, там солдати виступали, інші солдати дивилися. Тепер живемо ми тут.

Десять років тому в Міноборони ухвалили стратегічне рішення - віддати непотрібні армії адмінбудівлі під житло для родин вояків. Актові зали переробили на квартири. Та от вартість комунальних послуг залишилася як для кінотеатру.

Наталка Розвадовська, мешканка м. Скнилова:

- За цей місяць ми б мали заплатити за світло дві з половиною тисячі гривень. Чоловікова зарплата - три тисячі гривень, залишається в нас п'ятсот. Ну, сімсот на прожиття. Нас четверо чоловік.

Кіловат світла для цих людей коштує 86 копійок. Тобто, вп'ятеро більше, ніж у звичайному будинку. Щоби хоч Якось заощадити, діти захисників вітчизни бавляться при свічках. Та командування це не зворушує - офіцерам заборонили говорити про проблеми з журналістами.

Ольга Шабловська, мешканка м. Скнилова:

- Командир ясно дав наказ: чоловіки мовчать. Або всьо добре, або ви мовчите. По-перше, це будуть наряди додаткові, можливо, премії не дадуть.

Нині родини вояків відстоюють своє право платити за загальноукраїнськими тарифами в суді. Хоча юристи впевнені: цю проблему, раз черкнувши пером, можуть вирішити посадовці Міноборони.

Юрій Зошій, юрист:

- Людей заселяли в адміністративні приміщення, але міністерство не зробило жодних кроків, щоб цим будівлям надати якогось житлового статусу.

Своєю чергою в Міністерстві оборони обіцяють владнати проблему найближчим часом.

Сергей Прогонюк, заступник керівника головного управління Збройних Сил України:

- Найближчим часом буде складено цей загальний перелік пооб'єктно по території України, і встановленим порядком буде підготовлено прохання на голову національної комісії з врегулювання енергетики з проханням вирішити дане питання, тому що там дійсно проживають мешканці.

А вже потому, як дружини офіцерів поділилися своїми бідами із журналістами, у їхніх домівках на 15 годин взагалі, чомусь, зникло світло. Людям пояснили: це через технічні проблеми.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Прогонюк С.Т. є одним з головних хабарників та корупціонерів. Жодна квартира у Міністерстві оборони без хабаря не розподіляється!!! Це вже давно всім відомо.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.