Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 11 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині в руках у хлопця вибухнула розривна куля

25 лютого 2011, 12:17
Дата ефіру/події: П’ятниця, 25 лютого 12:17

Необережний юнак із Шостки став інвалідом. Хлопець спробував розібрати кулеметну кулю: вона вибухнула, затиснута в кулак. Молодикові відірвало кисть і вибило око.

Олександр Денисенко, постраждалий:

- Я даже не знал, что она боевая, думал, железяки кусок.

23-річний Сашко вдома спробував розібрати розривну запальну кулю. Що було після вибуху, не пам'ятає. Хлопця привезли до лікарні у вкрай тяжкому стані.

Олег Штогрин, керівник Шосткинської центральної районної лікарні:

- Зараз загрози життю немає, продовжує лікуватися у травматологічному відділенні нашої лікарні, але, на жаль, буде інвалідом. Немає лівої кисті і правого ока.

Колись Сашко працював електриком на оборонному підприємстві. Там такі кулі утилізують.

Надія Зазай, в.о. головного технолога Шосткинського заводу "Зірка":

- Пуля мгновенного действия, которая используется в патронах 14,5 мм калибра. Эти пули очень чувствительны к удару, трению, тепловому воздействию. В чем ее опасность - ее нельзя ни бросать, ни ковырять, вот как было в данном случае.

Сашко каже, свою кулю знайшов на заводі у шафі для змінного одягу. Приніс додому й забув. За 4 роки набій випадково потрапив на очі, як прибирав у кімнаті. Вирішив змайструвати собі брелка.

Олександр Денисенко, постраждалий:

- Там была мягкая часть наконечника, которая легко снялась. В середине показалось, пустота, вроде колбочки. Хотел вытянуть, вот оно и бахнуло.

Олександр Ємельяненко, керівник Шосткинського МВ міліції:

- Картина была ужасающая: много крови, по комнате разбросаны кости руки, мягкие ткани, в потолке и стенах были осколки металлического предмета.

На цьому нещастя постраждалого не скінчилися. Проти нього порушили кримінальну справу за незаконне зберігання зброї. А це - щонайменше, 2 роки в'язниці. Походження кулі достеменно з'ясовуватимуть слідчі.

Олександр Ємельяненко, керівник Шосткинського МВ міліції:

- Когда Вы находите подозрительные предметы, похожие на пули, взрыватели, еще что-то, ни в коем случае не пытайтесь их разбирать, тереть, бить или еще что-то. Надо их просто сдать в органы внутренних дел.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.