Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Прикарпатті троє зловмисників розраховувалися підробленими електронними картами

28 лютого 2011, 09:06
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 лютого 09:06

Пригріло Прикарпаття й трьох зловмисників, що розраховувалися підробленими банківськами картками. Розробити таку схему може не кожен - допомагали спільники аж із Американського континенту.

Схема шахрайства була не простою. Пін-коди до реальних платіжних карток американських банків надсилали махінаторам електронною поштою аж з Канади. За це чернівецькі спритники платили по 150 доларів за 5 карток. Далі - справа техніки.

Сергій Бобик, керівник управління УМВС України в Івано-Франківській області:

- Наклеювалися магнітні лєнти, і набивалися коди. І ті коди використовувалися фігурантами в терміналах, в супермаркетах, на АЗС, там, де були термінали для розрахункових операцій.

Картками розраховувалися в терміналах супермаркетів чи автозаправних станцій. За день шахраї бували в кількох крамницях та АЗС. Ось - запис камери спостереження одного з Коломийських магазинів. На відео двоє чоловіків та жінка підвозять до каси повного візка харчів.

Іван Климович, керівник охорони магазину:

- Їхніх спроб було три. Перша спроба вдалася. Взяли товар на певну суму, на другий день приїхали, власником була заблокована карточка, вони не змогли розрахуватися нею. Ми вже це відслідковували, і чекали їхньої наступної появи в нашому магазині, чи інших магазинах.

За кілька днів вони повернулися. До того самого супермаркету з тими ж таки фальшивими картками. На гарячому шахраїв і затримали правоохоронці. На сьогодні з'ясовано: лише одному з банків вони завдали збитків на суму 9 тисяч гривень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.