Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Хмельницькому "швидку" й міліцію можна викликати за допомогою СМС

28 лютого 2011, 12:16
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 лютого 12:16

Під час екстрених ситуацій викликати допомогу можна непомітно. Надіслав СМС - і міліція та "швидка" вже їдуть до тебе. Таку новацію запровадила телефонна компанія в Хмельницькому. Найбільше ж користі від такого винаходу людям із вадами слуху чи мовлення.

Стало зле? Потрібна допомога медиків? Ти береш слухавку й телефонуєш до "швидкої". А от глухонімі люди таких елементарних речей зробити не можуть.

Микола Адамчук, голова Хмельницької обласної організації Українського товариства глухих:

- Не чуюча людина - треба викликати "швидку" - попросила сусіда", а як сусіда нема, то кого треба? Або міліцію треба екстрено, то треба перекладача, а людина сама не може.

Раніше такі люди мусили бігти або до сусідів, або до організації товариства глухих, і там просити допомоги. Тепер систему виклику екстрених служб для них спростили. Потрібно лише зареєструватися в українському товаристві глухих.

Віктор Ганчинський, менеджер мобільного оператора:

- До програми може приєднатися будь-яка особа з вадами слуху, але вона має звернутися до українського товариств "Аглухи", тобто там їй все пояснять, видадуть пам’яточок, допоможуть налаштувати телефон.

Працює система просто: людина вносить до свого телефону спеціальний номер, і щойно їй знадобиться допомога, на нього вона може надіслати смс-повідомлення з шаблонним текстом.

Віктор Ганчинський, менеджер мобільного оператора:

- Людина у разі потреби просто надсилає СМС, ключовим фактором для ідентифікації є номер відправника, за номером відправника співробітник міліції чи співробітник станції швидкої допомоги знаходить його в базі даних.

Володимир Гонтар, керівник відділу УМВС України в Хмельницькій області:

- Раніше такого не було впроваджено, тому що людина не могла відправити. По лінії "102" дозволяє отримувати тільки голосові виклики.

У базі даних уже зберігається основна інформація про людину: адреса, вік, стать, захворювання. Після надходження СМС одразу виїжджає потрібна служба. Нині користувачами такої послуги у Хмельницьку вже стало понад сто осіб з вадами слуху й мовлення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Острый приступ желудка
Сегодня попробовала вызвать скорую! Не работает ничего!!! Не дозвониться вообще!!! Удачи умирающим!
мене шантажують
іван 14.10.2017, 01:05 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.