Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Львів'янка звинувачує правоохоронців у тортурах

3 березня 2011, 15:10
Дата ефіру/події: Четвер, 3 березня 15:10

Львів'янка звинувачує міліціянтів у катуванні. З неї, начебто, вибили зізнання кулаками. Правоохоронці кажуть, що так жіночка намагається уникнути відповідальності за скоєний злочин.

Пані Євгенія написала в міліції щиросерде зізнання у крадіжці. Утім, жінка запевняє, нічого чужого не брала. Звести на себе наклеп її змусили правоохоронці. Катуючи, били кулаками й застосовували електрошокер.

Євгенія, мешканка м. Львова:

- Ця людина била мене по руках, по тулубу, тобто, руками і кулаком, і, ну, так дуже багато разів. Ногами по ногах била, і один раз заїхала сюди. А вже коли я закривала отак от лице, щоб не пошкодити лице, то та людина тягнула мене за волосся, за вуха.

Судово-медична експертиза підтвердила: на тілі жінки численні синці, забиття й опіки. Проте в міліції кажуть, що нікого не катували. Утім, пообіцяли провести службове розслідування.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Наразі в жінки відібрана заява, яка скерована до інспекції по особовому складу. Після проведення перевірки буде з'ясовано, чи до цієї жінки застосовувалися заходи фізичного впливу, чи не застосовувалися.

Вибивати зізнання стусанами ще полюбляють деякі міліціянти, каже правозахисник Олег Мицик. У таких випадках затриманим радить не втрачати самовладання.

Олег Мицик, правозахисник:

- Негайно погрожувати працівникам міліції, що ця інформація буде оприлюднена. Працівники міліції, які знають, що на них буде складена заява, - вони утримаються від цього. Коли вони вірять, що залякали людину, що синяків не буде, що ніхто цього не побачить, вони продовжують це вчиняти.

Проте, довести факт катування не просто, каже юрист. Чи застосовували міліціянти силу до пані Євгенії - з'ясовує прокуратура.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.