Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Миколаївщині постачальник вугілля у школи привіз неякісне паливо

4 березня 2011, 10:01
Дата ефіру/події: П’ятниця, 4 березня 10:01

Натомість на Миколаївщині - інший клопіт, там школи зачинені через те, що нічим опалювати будівлі. Управління освіти й завчасно тендери провело, й угоди про постачання вугілля уклало. Та замість якісного твердого палива переможець конкурсу привіз до шкіл чорний пил.

Запалити, що не горить, огріти тим, чого немає. Оминути закони фізики в Любомирівській середній школі намагаються вже кілька місяців. Витискають усе, що можна, з так званого "вугілля".

Володимир, кочегар Любомирівської ЗОШ:

- Вугілля, яке у нас є, воно буквально називається "вугілля", але це - земля. Ну, от, получається, що практично тут вугілля немає.

Двісті тон якісного вугілля, як завжди, на опалювальний сезон мала отримати школа. Оголосили конкурс, обрали найвигіднішого постачальника - за розумні гроші найліпший товар.

Наталія Павелко, головний бухгалтер відділу освіти Березнегуватської РДА:

- Заключили ми з ним договір, і пішла поставка вугілля, згідно сертифікатів, те, що вони подали в своїх пропозиціях, сертифікати були належної якості, що вугілля повинно було належної якості, але по факту на вид воно було багато грудок пилу.

Після кожної партії продавець обіцяв: наступна буде ліпшою. У школі вірили й чекали, поки не вдарили морози. Коли позначка сягнула чотирнадцяти градусів, санепідемстанція зачинила чотири школи. Розслідувати справу взялися правоохоронці.

Дмитро Сосинович, керівник управління ГУ МВС України в Миколаївській області:

- В результате проверки было установлено, что тот уголь, который был поставлен для отопления, не соответствует техническим нормам. Имеется ввиду зольность.

Попільність - відсоток попелу після цілковитого згорання горючої речовини. Верхня межа для вугілля - 35, у шкільних партіях - було 60. Запалити таку суміш майже неможливо.

Дмитро Сосинович, керівник управління ГУ МВС України в Миколаївській області:

- По результатам проверки возбуждено уголовное дело по ч.1 ст.364 - это "зловживання владою, або службовим становищем. Ведеться слідство.

90 тисяч гривень, за попередніми підрахунками, втратила держава. Компенсувати збитки тепер має постачальник, а ще має відповісти за нечесну оборудку. Як надолужити втрачений час - сушать голови і у школах. Аби не перемерзла система, самотужки збирають дрова. Гріють котли й чекають тепла. Тоді для вчителів і учнів почнеться справжня робота, наздоганятимуть курс. Тож закінчити цей шкільний рік зможуть влітку.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.