Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Івано-Франківську комунальники зайнялися конфіскацією майна боржників

9 березня 2011, 14:13
Дата ефіру/події: Середа, 9 березня 14:13

Близько тридцяти мільйонів гривень заборгували мешканці Івано-Франківська за тепло. Cтомившись надсилати мешканцям попередження, комунальники вирішили позбавляти їх вигод цивілізації.

Господар цієї квартири не платить за тепло вже близько трьох років. Його заборгованість - приблизно вісім тисяч гривень.

Представник комунального підприємства:

- У вас борг 3 роки не проплачується. Десь Ви там частково платите 300 грн., а борг росте. Є судове рішення на стягнення з вас заборгованості. Ми прийшли перевірити ваш майновий стан, чи у вас є майно для погашення даного боргу. Яке майно є, буде вилучено, продано, погашено борг.

У чоловіка вилучають телевізора, DVD-плеєра, музичний центр й мікрохвильову піч. Свої речі хазяїн зможе забрати, якщо за п’ятнадцять днів погасить більшу частину заборгованості.

Час, коли тепловики чекають на масову сплату за опалювальний період - міжсезоння. Утім, і тоді не всі споживачі спроможні знайти гроші.

Андрій Зеленін, боржник:

- Їсти треба на щось, мені заплатили на роботі 2000 за 3 місяці. Я плюнув і розчітався звідти.

Телевізори, комп’ютери, холодильники, навіть автомобілі - усе вилучають. Буває, що люди одразу знаходять гроші і гасять борг, інколи чинять опір виконавцям.

Ярослав Карпинець, керівник відділу з роботи зі споживачами Теплокомуненерго:

- У нас єсть спеціальний відділ, створений по роботі з боржниками, які 2 рази в місяць, як мінімум, відвідували цю адресу. Особа повторювала, що сплатить, однак... не було здійснено. Змушені вже в такому випадку, як крайній захід, вилучати майно.

Із 40 тисяч абонентів на підприємстві виокремили 5 тисяч, борг кожного з яких перевищує півтори тисячі гривень. Дехто винен кілька десятків тисяч.

Ігор Угриновський, заступник директора з розрахунків і реалізації Івано-Франківського Теплокомуненерго:

- Ті, що можуть, і не хочуть - їх є десь 30 %, ті, що не можуть і ніколи не будуть розраховуватися, їх є десь в районі 20%, ну і 50% - це ті боржники, які при певних обставинах будуть розраховуватися за послуги.

Людям, не спроможним розрахуватися, пропонують оформити субсидії або провести реструктуризацію боргу. Попри те, не всі мешканці, в яких вилучили майно, погашають залеглість і забирають свої речі. Частину майна доводиться продавати з аукціону.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Do you have more great artilces like this one?
Pollyana 21.07.2012, 12:56 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.