Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині викрили "телевізійного пірата"

10 березня 2011, 11:26
Дата ефіру/події: Четвер, 10 березня 11:26

Піратське телебачення викрили на Львівщині. Три роки підприємливий чоловік підпільно транслював майже 40 телеканалів. Робив це без ліцензій та угод. Щоправда, й правив небагато, але це все одно - злочин.

Навіщо платити за те, що можна отримати задарма? За таким принципом діяв 28-річний мешканець Стебника, і створив у місті власне кабельне телебачення.

Оперативний співробітник управління ГУ МВС України у Львівській області:

- Він як підприємець був зареєстрований. Але для того, щоб надавати послуги населенню такого виду, потрібно, як мінімум, дві ліцензії, і з кожним каналом потрібно укладати ліцензійну угоду на право трансляції цього каналу.

У цій невеличкій комірчині молодик і облаштував підпільну студію. Завдяки спеціальній апаратурі "ловив" сигнал і передавав його користувачам. Працівники міліції виявили тут понад тридцять тюнерів і 25 телевізійних модуляторів. Усю цю техніку вилучили. Нині правоохоронці підраховують обсяг збитків від такої "піратської" діяльності.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- На даний час ми встановлюємо контакти з правовласниками телеканалів, тобто, встановлюємо суми збитків, які він завдавав у ході ретрансляції тих каналів за даний період часу.

Таке підпільне телебачення було шалено популярним. Адже воно вдвічі дешевше за легальних операторів. До того ж, підприємливий молодик робив чималі знижки для пенсіонерів і малозабезпечених родин.

Оперативний співробітник управління ГУ МВС України у Львівській області:

- На місяць він брав, як пояснював, 19 гривень, 18-19 гривень за місяць абонентську плату. Ну, і, фактично, в нього був як такий соціальний пакет, надавав знижку 50%, тобто, брав по 9 гривень.

Попри такий тариф - спритник отримував чималі прибутки. Адже під’єднав понад три з половиною сотні абонентів. Навіть мав офіс у середмісті, де й "вербував" нових клієнтів. У цьому приміщенні правоохоронці знайшли багато договорів, квитанцій та абонентських карток. А ще - гроші від користувачів. Від коментарів на камеру чолов'яга відмовився. Оперативникам пояснив: ліцензії не купив, бо спершу бракувало грошей, а потім було ніколи. Тепер правоохоронці вирішують питання про порушення кримінальної справи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.