Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі продавщиця знешкодила обридлих їй хабарників

10 березня 2011, 16:41
Дата ефіру/події: Четвер, 10 березня 16:41

Власний метод боротьби з хабарниками винайшли в Одесі: перевіряльників, що систематично приходили за даниною, продавчиня зачинила у власному магазині. Тим часом, викликала на місце телебачення та СБУ. Ревізорів з місця подій забрали, а що тепер з ними та розвитком справи - правоохоронці мовчать.

Гучний скандал розгорівся вранці в "Острові" - універмазі на одеському Привозі. До власниці торговельної точки вчергове прийшли з перевіркою, а жінка зачинила контролерів у павільйоні й викликала правоохоронців. На відео, знятому на мобільний телефон, видно, як обурені торгівці влаштували розбір польотів.

Продавщиця:

- Сколько вас уже, 10, 20? Вот, смотрите, люди какие-то подозрительные ходят. Пусть проверяют, что не знают… Вот еще двое стоят.

Підприємці скаржаться: вже минає місяць, як до них унадилися контролери-незнайомці. Дорого вбрані молодики перевіряють документи, завжди вигадують якусь зачіпку й вимагають хабарі за нескладений протокол.

Галина, продавчиня:

- ОБХСС, так и сказали: "Мы с проверкой, ОБХСС". Один стоял все время на выходе, повыше парень, темненький, который на выходе. Этот здесь все записывал. Этот дал мне какой-то документ прочитать, это документ, говорит, который разрешает мне проверка. А там был написан торговый центр, но не был указан наш магазин. А я была не в курсе дела, что надо, чтоб указывался непосредственно магазин. Скажем так, я растерялась. Они на этом сыграли.

Торгівці говорять: контролери приходять за грошима не в усі магазини. Обирають ті, де виставлено дорожчий крам. А з'являються, переважно, у вихідні.

Олена, продавчиня:

- Практически все выходные. Бывало, что и в будний день два молодых человека в шикарных таких дубленочках, коротко стриженные. Иногда они менялись, одни работают здесь, другие работают на Новом Привозе. И при этом они договаривались, на бумажечке они писали сумму. Ну, и по слухам, от 100 долларов до тысячи.

Поза об'єктивом відеокамери торгівці зізнаються: їм доводилося платити хабарі, аби контролери відчепилися. Дехто навіть віддавав гроші частинами, хтось розраховувалися товаром: дублянками та шкіряними куртками! Середня сума поборів - 2 тисячі гривень.

Ірина, власниця магазину:

- Ходили после работы, если в будние дни, то после шести. Они появлялись тихо. Срубили, что им надо, и ушли, а так - по выходным. Тоже, еще универмаг не был открыт, казалось бы, кто их пропускает? Охрана, получается. А так, получается, все боятся, потому что это организация, на них управы нету.

Керівництво універмагу стало на бік орендарів.

Алла Пендеєва, заступник генерального директора універмагу:

- Конечно, это беззаконие и беспредел, которые происходят. Все эти так называемые проверки приходят обычно в выходные дни - в пятницу, субботу, воскресенье. Когда на месте нету руководства, которое может каким-то образом, скажем так, повлиять, в том числе, узнать и у их руководства, есть ли действительно такое направление, реально ли оно было выписано. Действительно ли эти люди пришли с законным основанием на проверки.

Тим часом, керівництво одеської міліції ситуації не коментує. У прес-службі відомства відмовчуються, лише під кінець дня пояснили, що службове розслідування веде підрозділ внутрішньої безпеки. І до завершення - ані пари з вуст. Натомість обурених підприємців адміністрація торговельного центру закликає захищати свої права.

Алла Пендеєва, заступник генерального директора універмагу:

- Большой совет: пожалуйста, не бойтесь людей, которые пришли к вам и размахивают корочками. Пускай они пишут протоколы, пускай… не знаю. Но не платите им деньги, потому что вы заплатите деньги - вы таким образом их прикормите, они придут к вам еще раз. И не только к вам, но и к вашим соседям. Не надо этого делать. Не надо плодить беззаконие в нашей стране.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.