Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Шахраям вдалося відібрати ринок у його власника

11 березня 2011, 14:48
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 березня 14:48

Бережіть своє майно. В Україні з'явилася нова шахрайська схема, завдяки якій людину можна обібрати до нитки. Протидіяти оборудці складно, її з легкістю узаконюють суди різних інстанцій. Та ознайомлений - значить озброєний. Тож наші журналісти взялися розібратися і з'ясувати, як дати відсіч шахраям.

Нині Сергій показує ринок, який ще донедавна належав йому. Вже кілька місяців вхід на територію чоловікові - зась.

Сергій Баянов, власник ринку:

- Мы приехали на рабочее место в офис, и мы по сей день не смогли зайти в офис...

Разом із Сергієм ідемо на ринок. До тамтешньої адміністрації нас не пускають. Вхід затуляють охоронець і міліціянт.

Міліціонер (тікає, його хапають та питають):

- Подождите, подождите. Вы представьтесь, и на каком основании Вы здесь находитесь? Почему правоохранительные органы находятся?

- У меня есть керівництво, от до нього звертайтеся.

- Ну да подождите…

Міліціянт відходить на кількадесят метрів і нервово набирає когось телефоном. Чому керівника не пускають до власної адміністрації? Охоронець переконує: у нього своє керівництво.

Охоронець:

- Договор с формой "Левадия", или "Лимвадия"…

- Вы же знаете: вы находитесь на территории фирмы "Ливадия".

- С фирмой "Левадия".

- Ну, а вы знаете вообще, что находитесь на территории фирмы "Левадия"?

- Без понятия.

Це ніщо, інше як нова схема шахрайства, переконує Сергій. Продумана вона до дрібниць. Ринок належав трьом особам. Двоє вкладали гроші, а третій безпосередньо керував процесом. Саме той третій, за спинами інших двох, створив фіктивну фірму, з якою без згоди партнерів уклав угоду: передав їй усе колективне майно. А далі - головна дія шахрайської п'єси. Зовсім стороння, нікому невідома, особа вимагає від фіктивної фірми неіснуючий борг, або погрожує відсудити ринок. Суд справедливо вирішує, що претензії надумані, тож майно належить фірмі. От і результат: невідомий позивач зникає, а фіктивна фірма має папірець із суду, за яким ринок належить тільки їй.

Сергій Баянов, власник ринку:

- Показывает купленное решения суда с подписью судьи Лесовской, что судья Дарницкого суда о том, что она является собственником данной территории.

Сергій уже подав заяву до апеляційного суду, аби той переглянув рішення районних колег. Тим часом, шахрайським інтригам не раді й продавці. Люди скаржаться, що тепер з них здирають шалені побори.

Підприємець:

- Это воры и аферисты! Вот этот человек - вот этот, и вот этот - всё у меня брали деньги на автомобили, на любовников, на женихов на поездки…

- А где расписка?

- Ты у меня деньги брал!?

- Слушай ты, что ты тут голос повышаешь!? Думаешь, если два метра, то уже всё?

Та потік людських скарг вгамовує наряд міліції. З невідомих причин, правоохоронці й надалі пильно стережуть адміністрацію приватної структури.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Оригинально, красиво. Оригинальная мысль - мошенников использовать, продажность украинских судов и правоохранительную систему.

Що робити в цій ситуації - навіть юристи і правозахисники самі чухають лоби. Якщо нова схема спрацює, то одне судове рішення перекреслить будь-які державні документи та відомості в базах даних. На думку правників, небезпечний прецедент дозволить забирати за таким сценарієм майно будь-якої людини: чи то земельну ділянку, чи то квартиру, чи то автомобіль. Поки залишається одна надія - на суд вищої інстанції та прокуратуру.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Вот против этого механизма пока что выхода нет. Решения этого вопроса - это через СМИ. Довести до сведения, проинформировать всех граждан Украины. Можно взять конституцию, вычеркнуть пункт, где написано: "защита прав частной собственности" и написать: "по решению районного судьи". Вот и всё... Будьте осторожны, граждане, Украины, потому что ваше имущество, ваше право на имущество под большой угрозой, под большим вопросительным знаком.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Багиров не легально ведет прослушку разговоров сидя в своей машине: Номера АА 2443 СХ. Сколько пообещали денег?Репортеры снимают на видео неправомерные действия так называемых " власникив"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.