Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Власник ринку "Левадія" не втрачає надії повернути свою власність

16 березня 2011, 13:37
Дата ефіру/події: Середа, 16 березня 13:37

Наші журналісти стежать за реалізацією нової шахрайської схеми в Києві. Завдяки їй можна захопити не лише чужий бізнес, а й чуже майно. У попередніх матеріалах ми пояснювали сам механізм, сьогодні ж намагалися з'ясувати, на чиєму боці юридична правда.

Сергій укотре приходить до себе на роботу, а його не пускають до власного офісу. Мовляв, ринок уже йому не належить. І розповідають це, чомусь, міліціянти.

Правоохоронець:

- На охороні громадського порядку знаходимось. Мы пришли на рабочие места.

Згодом приходить людина, що називає себе новим господарем Сергієвого ринку.

Такі от наслідки гуртового бізнесу. Кашу заварила Сергієва партнерка: створила фірму, в назві якої від їхньої відрізняється одна літера, а потім, після низки комбінацій, отримала судове рішення, що цій фірмі належить усе майно. Саме через той один папірець із суду в Сергія та іншого партнера забирають усе, що зареєстровано купою державних документів. І правоохоронців не хвилює, що в тому рішенні навіть вказана зовсім інша адреса.

Сергій, власник фірми:

- Они показывают решения суда, в котором указана житлова будівля адреси Шалом Алейхема 2-В. Есть документы со всех близ лежащих ЖЭКов, которые говорят, что данної адреси не існує. Вот бумага с прокуратуры, в которой говорится, что договор между "Левадией" и "Ливадией" - фиктивный. Нарушены права учасника товариства. Без ихнево согласия был укладений данный договор.

Міліціянти виводять Сергія за поріг власного офісу, збирають з усіх свідчення і їдуть геть. На думку правників, підприємцеві варто продовжувати боротьбу, щоб не дозволити спрацювати новій шахрайській схемі.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Милиция должна быть на стороне закона, а не вмешиваться в конфликт, принимая одну из сторон. По данному факту потерпевшая сторона обратилась к Министру внутренних дел. Я знаю, что находится на контроле министерства, проводится расследование, и по результатам виновные лица будут наказаны.

Тетяна Монтян, адвокат:

- Це те, про ще казав колись Дон Карлєоне - юрист з портфелем може вкрасти більше 100 громіл з автоматами.

За словами юристів, в Україні можна нарахувати сотні таких випадків. Боротися із шахрайським захопленням майна законними методами в нас майже неможливо. За зловмисників грає недосконале законодавство.

Тетяна Монтян, адвокат:

- Фірма, що піддалася рейдерській атаці, їй не залишається нічого, окрім як або здатися, або лягти під білого лицаря - більш впливового мафіозі. Саме для цього у нас найближчим часом не будуть впроваджені такі нормальні алгоритми, тому що це заважає деребанити.

За такою ж схемою можна відібрати будь-яке майно - і квартиру, і машину. Феміді із зав'язаними очима важко визначити правду, коли на один бік її терезів кладуть важку купу грошей.

Тетяна Монтян, адвокат:

- Фізичне захоплення, маски шоу, і так далі - це фінальний акт. А насправді рейдерство - це спонукання до корупційних дій суддівських чиновників, спонукання до винесення завідома неправомірних рішень, що спрямовані на відібрання чийогось майна.

Тож Сергій нині з нетерпінням чекає на черговий суд і реакцію на свої скарги від правоохоронного керівництва. Лягати під впливовішого мафіозі він до останнього не хоче. Поки вірить, що не всі судді однакові.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
кто такой багиров???? белый рыцарь или белый конь????
киев 17.03.2011, 01:50 ответить
90 рулят.....какие люди)))) всем здрасте...шо взялись за бизныка ???? так валю с 90 несмогли думаю и сегодня несможите..умная она, и рынок она строила это все знают))))) тяжко будет ох и тяжко .всем удачи рад был всех видеть...баянов не жри семечки в эфир тыж у нас теперь звезда БЫЗНЫСА)))))))

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.