Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

До "Євро-2012" комунальники мають остаточно вирішити проблему бродячих псів

17 березня 2011, 16:57
Дата ефіру/події: Четвер, 17 березня 16:57

Скільки безпритульних псів залишиться в Україні до "Євро-2012"? Зоозахисники нервуються, що до наступного літа комунальники знищать усіх. Кореспонденти "Свідка" вирушили маршрутом проведення чемпіонату: дізнатися, як тепер дбають про бродячих собак.

Донецьк. У собачому притулку зустрічає нас вівчарка Діана.

Співробітниця притулку:

- После осмотра оказалось, что собака полностью слепа.

Це хтось так ударив по голові, що лопнули обидва очні нерви. Схожих історій тут купа, проте тварин лікують. Потім стерилізують, і повертають туди, звідки взяли.

Вікторія Васильєва, директорка притулку для тварин:

- Выпускают вместе с чипом. Это под холку вводится чип маленький, с которого считывается информация потом, при надобности, о том, что эта собака стерилизована и вакцинирована.

Або ж господаря шукають. Так і в комунальному притулку.

Євген Гринчук, директор комунального підприємства:

- Выезд на линию - это наша основная работа, кормление и содержание - это последующая.

У місті тисячі безпритульних собак. Убивають тільки безнадійно хворих, інших позбавляють можливості розмножуватися. На скільки грошей вистачає. Заходи фінансують за залишковим принципом. Якщо взагалі фінансують. Це вже на розсуд міської влади.

Юрій Голець, в.о. керівника управління Львівської міської ради:

- Проблема є, та тенденція, яка була в 2009-10 роках, і яку ми зараз маємо, то ми можемо говорити, що вона йде на покращення.

Це Львів. Тут вихваляються зменшенням кількості собак - до тисяч восьми. Псів виловлюють сітками, стерилізують і відпускають. Жодного кілерства.

Андрій Курач, президент Західно-Українського товариства захисту тварин:

- Такий метод, як просто евтаназія - він є просто не ефективний, тому що багато років до того, скільки існувало підприємство, займалося тим, що відловлювали тварин, їх знищували, на наступний рік їх знову було багато.

Іншої думки в Харкові. Комунальниця впевнена: то чиновники помилки припустилися, коли заборонили волохатих убивати.

Юлія Шоповалова, директорка комунального підприємства:

- Раньше на улице бродячих собак не было, потому что служба отлова работала - умерщвление на месте. Это было очень эффективно, конечно же, ну что там говорить. На расстоянии выстрелили - и всё.

Тому скаржиться - поголів'я бродячих псів у Харкові нині зросло до сорока п'яти тисяч. Закон зобов'язує його регулювати гуманними методами. Та й тут проблеми. Великий притулок ще будують. Спорядження для відлову закупили, а користуватися ним не можуть.

Юлія Шоповалова, директорка комунального підприємства:

- В эти шприцы нечего заправлять, нечего заправлять.

Київ. У місті фінального матчу "Євро" діятимуть інакше: стерилізованих тварин з вулиць приберуть. Приміром, у вольєри на території заводів, будівництв, стоянок.

Ольга Дроздова, директорка комунального підприємства:

- Всё, что связано с убийствами - могу четко заверить: не будет.

Пропонують забрати тварин і киянам. Задарма, ще й з пільгами.

Ольга Дроздова, директорка комунального підприємства:

- Все животные, которые устраиваются из нашего приюта, мы ставим вопрос, чтобы была бесплатная регистрация, и не облагались коммун. платежом.

Ось приміром, цей шарпей хоче до чоловіків. Жінок він кусає. Інші ж тварини просто раді служити господарям. А опинилися вони тут, бо перестали бути забаганкою.

Сергій Клочко, заступник директора комунального підприємства:

- Сказали - нет возможности содержать. Очевидно, просто надоел.

Фахівці в такій ситуації просять про одне: не викидати тварин на вулицю. Бо через це також більшає безпритульних псів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
безпритульних собак більшає ТІЛЬКИ через те, зо їх ВИКИДАЮТЬ власники. не з місяця ж вони до нас потрапляють. а вбивати їх продовжують, тому кількість і зменшується. більшість в цьому репортажі просто неправда. собак труять, розстрілюють і спалюють. із заохочення і сприяння влади. зокрема у львові 23.07 і 04.08 було отруєно більше як 50 тварин, які померли в муках, з криками і в корчах. "жодного кілерства"...
Уляна 15.08.2011, 14:33 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.