Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві на Пейзажній алеї поглумилися над скульптурою Маленького принца

24 березня 2011, 14:58
Дата ефіру/події: Четвер, 24 березня 14:58

У Києві позбиткувалися з Маленького принца та дівчинки з песиком. Ці скульптури прикрашали Пейзажну алею. Найбільше дісталося мозаїчному героєві казки Сент-Екзюпері. Мотиви вандалів нікому не зрозумілі.

На Пейзажній алеї завжди повно людей. Нині увага всіх прикута до купи різнокольорових камінців. Іще напередодні це була скульптура Маленького принца - героя казки Антуана де Сент-Екзюпері.

Віра Олексіївна, мешканка м. Києва:

- Сердце кровью обливается. Просто полное отсутствие культуры, к сожалению.

- Не припускаєте причин?

- Просто отсутствие ума и культуры.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Ужасно, что у нас в городе есть такие люди, которые просто… Не вижу повода, цели и мотива чтобы такое делать. Обиженные на жизнь люди какие-то.

Вандалів не бачили, але чули. Гупання чи то молота, чи то іншого важкого предмета лунало всім Андріївським узвозом.

Діна Герцрикен, пенсіонерка:

- В начале первого я услышала глухие размеренные звуки. Еще подумала, что во дворе у нас не может быть никого. Это, скорее всего, на пейзажной алее. Мне в голову не могло прийти, что придут твари и уничтожат такую чудесную скульптуру.

Маленький принц простояв на пейзажній алеї чотири місяці. Подарував його французький культурний центр. Скульптура стала третьою у світі. Такі ж встановили у Франції та Сполучених Штатах. Кому заважав казковий хлопчик - кияни губляться у здогадах. Припускають, що принц став жертвою акції проти французького посольства, або ж у такий спосіб алею знищують забудовники. Це місце кілька разів ледь не ставало будівельним майданчиком.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Может, это спорная территория, или что-то такое слышал. Тут хотели строить дом от министерства иностранных дел.

- Это как предупреждение?

- Не знаю, честно говоря, тяжело найти оправдание этому.

Виправдань тому, що сталося, немає. Проте є діагноз, кажуть психологи.

Юрій Ірхін, психолог:

- Данному явлению есть одно единственное название - это банальное тупое хулиганство или вандализм. Этому явлению подвержены люди, которых в детстве недолюбливали, их не доласкали. Есть поговорка: детство было с деревянными игрушками. Вот это вызывает злость и агрессию ко всему прекрасному, позитивному, что находится вокруг.

Міліція ж з вердиктом не поспішає. Поки з'ясовує обставини інциденту.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.