Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 29 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Львівський Апеляційний суд звільнив з-під варти трьох кілерів

28 березня 2011, 12:34
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 березня 12:34

Неабияку гуманність продемонструвала львівська Феміда. Апеляційний суд області звільнив з-під варти трьох підозрюваних у кількох замовних убивствах. Чоловіки п'ять років перебували у слідчому ізоляторі. Адже раптом, перед самісіньким винесенням вироку, суд відпустив їх на підписку про невиїзд. Це рішення вже оскаржила прокуратура.

На цих кадрах ховають двох бійців спецпідрозділу "Сокола". Андрія Орехова та Богдана Міська в одному із мікрорайонів Львова у вересні 2003-го розстріляв Артур Сушко. Ліквідувати банду, до якої належав убивця, для правоохоронців стало справою честі, ділиться спогадами Іван Іваночко. Він особисто затримував кілера. Інших членів угруповання розшукували всією Україною впродовж трьох років.

Іван Іваночко, заступник керівника УБОЗ у Львівській області у 2003 - 2004 рр.:

- Кожного з них для затримання проводилося достатньо заходів із залученням служб, сил, і тому подібне. Не завжди наші заходи були успішні, не завжди вдавалося затримати з першого разу.

Врешті затримали майже тридцятьох бандитів. Серед них і гурт із семи осіб, які спеціалізувалися на замовних вбивствах.

Микола Савельєв, журналіст:

- Ці троє людей організували виїзну групу кілерів - 6 чи 7 чоловік, яка займалася вбивством бізнесменів в місті Києві. Кілька є епізодів, замахів, і кілька є епізодів вбивств.

Іван Іваночко, заступник керівника УБОЗ у Львівській області у 2003 - 2004 рр.:

- А жорстокість скоєння їхніх злочинів була надзвичайна. Вони вибирали жертв планомірно. Це були, як правило, працівники митниці, підприємці.

Згідно з рішенням суду, доказів вини трьох підозрюваних недостатньо. Після п'яти років у СІЗО їх відпустили на підписку про невиїзд.

Микола Савельєв, журналіст:

- Вони давали покази, їм робили очні ставки. На їхніх квартирах знаходили фотографії жертв, які були на їхній квартирі вбиті, або були замахи. В них вилучалася зброя.

Андрій Стасів, заступник прокурора Львівської області:

- На наше переконання, злочини, скоєні в складі організованої злочинної групи, і вести мову про те, що відносно чотирьох на думку суду достатньо доказів, відносно трьох - не достатньо, в даному випадку є не доречно. Тому наша позиція наступна: досудовим слідством, яке тривало значний проміжок часу, зібрано достатньо доказів.

Прокуратура області вже оскаржила рішення Львівського Апеляційного суду, адже його ухвала шокувала всіх.

Андрій Стасів, заступник прокурора Львівської області:

- Звичайно, що люди, які давати покази по справі - а це і потерпілі, і свідки, які залучалися судовим і досудовим слідством, чують певний дискомфорт.

Вже кілька років раз на тиждень, ось так перекривають усі під'їзди та входи до Апеляційного суду. Львів'яни вже знають: це Феміда розглядає справу особливо небезпечної банди кілерів. Та ніхто навіть подумати не міг, що якось із зали суду вони вийдуть не в кайданках і у супроводі конвоїрів, а вільними людьми.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Ну хоч хтось один з мозгами спромігся нормально прокоментувати події у Львові, журналіст Савельєв і очевидець тих подій і.Іваночко, не розумію чому попередньо це коментували особи які в той час працювали у комерційній структурі пана Решетнікова Львіввікнопласт а тепер, по минуванню 9 років звільнення з органів поновились в УБОЗі (Івінський-герой затримання Рокера)
Микола 29.03.2011, 15:33 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.