Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині затримано групу циганок-аферисток

28 березня 2011, 18:04
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 березня 18:04

Обережно, шахраї полюють на пенсіонерів. Від вигадливих циганських байок постраждали старенькі мешканці Київщини. Перуки, різні образи, найнеймовірніші легенди. Вдале виконання ролей дозволяє злочинцям виносити з кожної оселі тисячі.

До своєї квартири Ганна Панасівна тепер нікого не пускає. Останні гості їй коштували всіх заощаджень.

Ганна Панасівна, постраждала:

- Прийшли двоє, одна в сторону стала, дві жінки. Я думала, Людмила, я погано бачу в глазок. Відкрила двері - вона вот так ногу відразу поставила ось так у квартиру. Я кажу: "Що ви хочете?" - "Та що ви так лякаєтесь, чого ви так боїтесь?"

Страх на довіру миттєво змінила єдина фраза: "Про вашу безпеку турбуємося - газову плиту перевірити прийшли".

Ганна Панасівна, постраждала:

- Заходять вони на кухню, включаю я плиту. "Да, поганенько горить ваша плита. Вам треба міняти плиту". Як почала очі мені замазивать, що і плиту ми вам поміняємо, вам буде допомога, вам будуть і крупи, і олія. А я кажу: "А звідки ж ви, що ви ось так мені обіцяєте?" - "А ми із фонда Германії". Що воно там таке?...

Що за фонд такий, і навіщо з п'ятисотгривневої купюри номер переписувати - пенсіонерка вже не замислювалася. Дістала зі схованки банкноту. Щойно доброчинниці забралися, з цією єдиною купюрою і залишилася. Решта, 6 тисяч гривень, зникли.

Олексій Степанович, постраждалий:

- 24 тисячі. Дурак же ж, це відкладав, думав і двор обгородить, да й на похорон, думаю, дітям, що було, двоє старців таких.

Збанкрутів 82-річний мешканець села вже за класичною байкою шахрайок. Грошова реформа - діставайте старі банкноти!

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Використовували конверти. Кажуть, покладіть гроші в конверт, хай вони у вас залишаються, через деякий час приїдуть до вас банківські працівники, повністю поміняють вам. Люди клали кошти в конверт, цигани умудрялися вже поміняти ці конверти між собою, і в людей залишався конверт із нарізкою паперу.

"Чортівня якась," - пояснюють правоохоронцям ошукані старенькі. І всі методи циган відомі, і, наче, все розуміли, та таки довірилися.

Юрій Ірхін, психолог:

- Пожилые люди в нашем обществе - это, как правило, выходцы из Советского союза, а в Советском союзе людям прививалась вера в добро и справедливость как таковую, поэтому они подумать, предположить не могут, что их каким-то образом могут обвести вокруг пальца и обмануть.

Дурили, дурили, та все одно впіймалися. Чорнявих жінок затримали на гарячому. Вини ті не заперечують, але кількість шахрайств визначають надто скромно.

Затримана:

- А шахрайські дії ви відносно кого вчиняли?

- Відносно людей.

- Яких людей?

- Обычных.

- Похилого віку?

- Ой, Боже, обыкновенных людей.

- І скільки таких шахрайських дій ви скоїли на території району?

- Три.

- Три дії, да?

Насправді ошуканих десятки, і збагатитися сором'язливі цигани встигли на понад 320 тисяч гривень. Та і це лише попередні підрахунки. Правоохоронці переконані: постраждалих більше. Тож усіх, хто впізнав у затриманих своїх кривдників, просять звертатися до міліції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.