Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Здобувачі-аферисти приносять чималі збитки роботодавцям

29 березня 2011, 14:47
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 березня 14:47

Як безробітний боїться спійматися на гачка аферистів, так і роботодавець остерігається непорядних найманців. Нині нерідко претенденти на посади ошукують. Порахувати збитки від таких дій тяжко. Проте часу, сил і ресурсів на шахраїв роботодавці витрачають немало.

Світлана Іванівна - кваліфікований спеціаліст. Претендувала на посаду в інженерному бюро. Щоправда, за межами України - в Італії. Два тижні вона стажувалася.

Світлана Іванівна, мешканка м. Луцька:

- В один прекрасний день мені сказали, що працівники на лікарняний прийшли, і срочно треба зробити проект 1-го поверху торгового центру.

І вона зробила. Пітніла над ним дві доби. Каже, ледь не посивіла. Коли ж принесла роботодавцеві проект, той посміхнувся і сказав: вітаю, ви пройшли випробування.

Світлана Іванівна, мешканка м. Луцька:

- Після цього я уже пропрацювала більше року на посаді інженера в штаті.

Так ретельно претендентів роботодавці перевіряють недаремно. Дуже вже багато серед них шахраїв. Доводиться навіть чорний список складати - скаржаться в рекрутинговій агенції. Найневинніший обман - неправдиві резюме. Олена згадує: якось шукала особистого асистента відомій людині. Врешті дібрала, одну дівчину з-поміж ста. І вона почала працювати. Втім, приховала важливу деталь: третій місяць вагітності.

Олена Яковлева, директорка рекрутингової агенції:

- Естественно, что все камни полетели в наш огород, на что мы ответили: "Что мы, должны справку брать у соответствующего врача?"

Довелося шукати на посаду іншу людину. Та найгірше, коли претендента влаштували, а він на роботу не виходить і на дзвінки не відповідає. Тоді роботодавець звинувачу посередників із працевлаштуванні в шахрайстві: адже гроші він заплатив, а працівника немає.

Олена Яковлева, директорка рекрутингової агенції:

- Если вы ищите редкого специалиста, прособеседовали до 100 человек, потратили более 100 часов своего времени, вы отобрали этих 3-х кандидатов, выбрали из 3-х этого одного человека, и он вас так подвел.

Людина ж просто пішла працювати в іншу компанію. Нерідко шукачі роботи свідомо вдаються до шахрайства, щоб потрапити за кордон.

Сергій Грасько, генеральний директор компанії з працевлаштування за кордоном:

- Приходят - нам можно сельхозником, плиточником, на любую работу. Получают трудовую визу только для того, чтобы потом уехать в Европу и где-то потеряться в Норвегии, Финляндии, Германии и других странах.

Втекли - то на їхній совісті. Більшість таких згодом виявляють і депортують. Гірше ж коли хитрі працівники розводять фірму-посередника на гроші.

Сергій Грасько, генеральний директор компанії з працевлаштування за кордоном:

- Клиент когда приезжает, ему работодатель всегда говорит: мы можем подписать контракт.

Кмітливі працівники просять документа не вкладати: мовляв, і вони, й працедавці зекономлять на податках. А коли такі заробітчани повертаються на батьківщину, одразу наїжджають на фірму-посередницю. Звинувачують, що їх ошукали, і довелося працювати нелегально. Тож як в цій країні вести чесний бізнес, риторично питають посередники з працевлаштування. Вони радять усім шукачам роботи не дурити, щоб в майбутньому самим не потрапити на гачок аферистів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
I have been so bewilerded in the past but now it all makes sense!
Alimah 15.06.2012, 07:22 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.