Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ірина Заславець (23 роки) - потрібна пересадка стовбурових клітин

1 квітня 2011, 11:20
Дата ефіру/події: П’ятниця, 1 квітня 11:20

Допоможіть врятувати життя. Двадцятитрирічний Ірині Заславець потрібно пересадити кістковий мозок. Операцію робитимуть у Німеччині. Коштує вона майже сто тисяч доларів. Такий грошей у родини немає.

Вона тільки вдихнула життя: закінчила журфак, працювала на телебаченні. Було стільки планів і перспектив. Утім, здоров'я завадило. В Ірини почали збільшуватися лімфовузли. Та каже, почувалася добре, хіба що втомлювалась. Лікарі її оглядали, і щоразу ставили інший діагноз.

Ірина Заславець, хвора дівчина:

- 1,5 роки я ходила по лікарях, намагалася з'ясувати що це, жодний лікар не порадив мені звернутися до онкологів.

Дівчина втрачала дорогоцінний час. Коли ж злягла із запаленням легенів, медики таки прозріли: то онкологія.

Руслана Засланець, сестра хворої:

- Для нас це був великий стрес, але Ірка трималася молодцем, вона заспокоювала всіх нас, і говорила: та нічого, буду лікуватися, все добре.

Після кількох обстежень і біопсії дівчині поставили діагноз: лімфома Ходжкіна, друга стадія.

Лімфома Ходжкіна, або лімфогранулематоз - злоякісне захворювання лімфоїдної тканини. Зустрічається в 1-2 випадках на сто тисяч населення. Хвороба може виникнути в будь-якому віці.

Нищили рак дівчині чотирма хіміотерапіями й майже сотнею опромінень. Хворобу, начебто, перемогли, й життя завирувало з новою силою. Аж тут черговий вирок - рецидив. Дівчина й мама поїхали до Німеччини, бо вітчизняним фахівцям уже не довіряли.

Ірина Заславець, хвора дівчина:

- Коли ми сюди приїхали, то лікарі сказали: вибачте, ми передивилися на ту систему, як вас лікували, то так лікують тільки людей стареньких, яким треба просто життя продовжити, так не виліковують.

Дівчина в Німеччині й нині. Їй призначили нове лікування. Головно, щоб виправити помилки попереднього. В Іри посаджені нирки, пошкоджені вени, а найгірше - уражений кістковий мозок. Потрібна пересадка.

Ірина Заславець, хвора дівчина:

- Слава Богу, донора мені не треба, є резерви в організмі.

Притичина у грошах. Сім'я дівчини чимало витратила на лікування в Україні. На маніпуляції в німецькому Гамбурзі заощаджень уже не вистачає. Ось підтверджувальні документи з німецької клініки. На обстеження, хіміотерапію, пересадження стовбурових клітин та реабілітацію потрібно сто тисяч євро. Ірина вірить: усе буде гаразд. Вона переживе і цю неприємність. Та сподівається й на вашу допомогу: окрім людських ресурсів і надії потрібні чималі гроші. Не киньте дівчину в біді.

Телефон батька: Анатолій Заславець - 097 521 15 85

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.