Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Донеччині впіймали талановитого фальшивомонетника

5 квітня 2011, 15:04
Дата ефіру/події: Вівторок, 5 квітня 15:04

Фальшивомонетника впіймали на Донеччині. 31-річний чоловік підробляв банкноти номіналами від 20-ти до 200-т гривень. Так тривало півроку. А коли вирішив друкувати ще й п'ятисотки - спіймався.

31-річний машиніст металургійного комбінату ще з підліткового віку мав хист до малювання, і вирішив таланту не закопувати. Шаблони банкнот друкував лазерним принтером, решту деталей вдосконалював рукою.

Затриманий:

- На принтере печатал, выбивал знаки водяные, все подделывал, бумагу подделывал. Я деньги подделывал знаете почему? Вокруг воруют все. Коммерсанты людей эксплуатируют. Я посчитал, что людей не убиваю, деньги буду подделывать.

Ось так півроку малював банкноти номіналами від 20-ти до двохсот гривень. Збував фальшивки на базарах. Коли побачив, що все минає безкарно, ще й подружку долучив - вирішили виготовляти п'ятисотки. Реалізували просто.

Андрій Урсуленко, керівник відділу Маріупольського МУ міліції:

- В основном скуплялась на сумму не более ста гривен, после чего ей вручался товар и сдача 400-450 гривен. После эти деньги они делили.

Затримана:

- Сначала у меня их брали - никто ничего не говорил. А потом у женщины покупали сапоги, и женщина увидела: она засветила светом, и говорит, что она фальшивая. "Быть такого не может". И отдавала. Бывало, что рвали, отдавали рваную.

Та якось із заявою про підроблені гроші до міліції звернулася одна з продавчинь.

Оперативний співробітник Маріупольського МУ міліції:

- Поступило заявление от гражданки города Мариуполя о том, что ей, неизвестной девушкой, была сбыта купюра номиналом в 500 гривен. Со слов гражданки был сделан фоторобот девушки.

Затримали спочатку комерсантку, а потім і художника. Тепер обом діячам фальшивомонетного бізнесу загрожує ув'язнення на термін від 8 до 12 років, ще й з конфіскацією майна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.