Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Любителі псувати чужі автомобілі вдосконалюють свої методи

6 квітня 2011, 13:30
Дата ефіру/події: Середа, 6 квітня 13:30

У ДТП не потрапляли, а ваша автівка зіпсована? Є один із варіантів: пригадайте ваших недругів, може, саме вони понівечити транспорт. Нині у Всесвітній мережі таким мстивцям пропонують спеціальні послуги - знущання з машин на замовлення. До чого це може призвести - дізнавалися наші кореспонденти.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Цінуєте свого залізного коня? Дружіть із ворогами. Автівка - це хоч вже засіб пересування, а не розкіш, та її понівечення, напевне, погіршить вам настрій. Тим більше, способів псування чужого майна нині безліч.

Чи не найпопулярніший - автівку в пориві помсти розфарбувати.

Відео з Інтернету:

- Если приедете к нам во двор, не ставьте так не машину никогда.

Інакше вашу машину розмалюють. Як ось цього "Опеля". Постраждати авто може і через особисті образи. Оце зраджена дружина облила білою фарбою легковика чоловікової коханки. А це - чи пустощі чиїсь, чи фанатизм. Розмалювали "Мерседеса" відомого російського режисера Федора Бондарчука. Написали єдине слово та, судячи з емоційних жестів власника автівки, це йому не сподобалось.

Ця жінка в "Тойоті" за образу чоловіка вирішила його авто просто розбити. На цьому підступність фантазії псувачів залізних коней не закінчується. В Інтернеті, приміром, пропонують заливати в машину ворога… відходи з каналізації. Навіть оголошення про таку послугу з'явилося - будь-куди під'їжджає вантажівка-асенізатор і виливає в середину авта двісті літрів фекалій. Вартість такої помсти - півтори тисячі доларів. І гарантія від виконавців - машина не відновлюється.

Олександр Квятковський, директор департаменту страхової компанії:

- Таке може бути. Для прикладу, у нас було - автомобіль був повністю залитий водою. Він настільки вимок - це, я кажу, не відходи, а вода - визнали його фізично знищеним, тому що там потрібно було всю проводку, електроніку змінювати, воно все досить дороге.

У виграшному становищі автовласники із полісом добровільного страхування "Каско". Їм відшкодують вартість навіть зіпсованої запашною рідиною машини.

Олександр Квятковський, директор департаменту страхової компанії:

- Це так звані протиправні дії 3-х осіб.

І юристи не радять користуватися послугою в оголошенні, бо можна за таке і за ґрати потрапити. При чому, і виконавцям, і замовникові. Бо дії їхні підпадають під статтю 194-ту кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження майна.

Оксана Дегтярьова, юристка:

- Можуть бути притягнуті до штрафних санкцій, які складають від 850 грн. від розміру завданої шкоди, виправні роботи, які можуть тривати до 2-х років, а також позбавлення волі на строк до 3-х років.

До того ж, правниця припускає: за рішенням суду вони ще й відшкодовуватимуть вартість понівеченого авта і моральну шкоду постраждалому.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.