Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 18 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Луцькі дружинники перевірили, чи продають дітям алкоголь і тютюн

13 квітня 2011, 16:25
Дата ефіру/події: Середа, 13 квітня 16:25

Луцькі школярі без проблем можуть придбати на вулицях як цигарки, так і алкоголь. Це засвідчив рейд торговельними закладами міста. Із двох десятків кіосків і крамниць, що їх відвідали контролери, тютюнових виробів і пива підліткам не продали лише у трьох.

Бути "під мухою", та ще й з цигаркою в роті в Луцьку запросто може що другий неповнолітній. Це довели троє хлопчаків, котрі погодилися на експеримент. Із документами, що засвідчують особи та вік, 16-річні школярі подалися до першого тютюнового кіоску.

Дружинник:

- Відкривайте двері, а ти йди сюди. Давай документ, який засвідчує особу. 1994 рік. Ви навіть не запитали паспорта. А чому не запитали?

- В нього просто голос такий, і ріст великий…

- Ріст менший трошки як у мене, відкривайте двері будь-ласка.

Співробітники муніципальної дружини упродовж п'яти хвилин пояснюють продавчині, що вона порушила закон. Цитують відповідну статтю адмінкодексу.

Дружинник:

- Торгівля пивом, крім безалкогольного, тютюновими виробами особі, яка не досягла 18-річного віку, забороняється. Стаття 156. ч.2. Протокол і на адмінкомісію.

Та пані не здається.

Людмила, продавчиня:

- Геть як ви купували, чесно. Ну, не побачила, їй Богу! Навіть ще йому пояснила, що сигарети подорожчали.

- А цілі наших рейдів і спрямовані, щоби продавці навчилися бачити, де діти, а де дорослі. Дітям не можна продавати, дорослим - можна.

Спіймалися продавчині й у інших рундуках міста. Спершу продали дітворі тютюнові вироби, а потім узялися виправдовуватися.

Валентина, продавчиня:

- Розумієте, скільки років я вже працюю - більше 10-ти, але в мене була впевненість, що йому є 18. Я більш, ніж впевнена була.

Що клієнта не розгледіти до пуття, кажуть міліціянти, - справді клопіт для продавчинь. Утім, вони мають вимагати в покупців документи.

Олександр Гіль, в.о. керівника відділу УМВС України у Волинській області:

- Ми побачили, що продавці не дотримуються закону. Легко можуть продати неповнолітнім як алкогольні напої, так і цигарки. До речі, штрафи, передбачені в цьому випадку, сягають від 510 грн. до 1700 грн. думаю, ті працівники, які отримали ці штрафи, досить серйозно задумаються: запитувати документи у молоді чи ні.

За період рейду оштрафували десятьох продавців. Після сплати торгівців обов'язково попередять, що за кілька повторних порушень закону їх позбавлять ліцензій на торгівлю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.