Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Двоє харків'ян намагалися вивезти до Росії екзотичних птахів

18 квітня 2011, 15:40
Дата ефіру/події: Понеділок, 18 квітня 15:40

Трьох папуг і сову потайки везли до Росії двоє харків'ян. Птахів із Червоної книги знайшли в потязі "Полтава-Москва" - під час огляду на кордоні.

Спершу пасажири потяга, який прямував до Росії, переконували митників, що у скриньках з дірочками - котенята. Там справді були тваринки, але значно екзотичніші. Сова і троє папуг - ара, жако й какаду. Сова місцева, українська, папуги - африканські й латиноамериканські. Усі - рідкісні та дорогі.

Анастасія Уварова, прес-секретар Харківської обласної митниці:

- Они чирикали, поэтому в купе магнитофон играл, громко сделали звук, чтобы не услышали государственные служащие. Самый дорогой попугай, какаду или ара - 19 тысяч, второй - шестнадцать тысяч гривен и 2 тысячи - сова.

Поки триватимуть слідство й суд - птахів передали до харківського зоопарку. Там вони, певно, й залишаться. Ветеринари оселили прибульців окремо, пильно наглядають за їхнім здоров'ям: чи немає інфекційних захворювань або травм.

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку:

- Животные, которые перевозятся контрабандой, их невозможно перевезти в нормальных условиях, в которых должны перевозиться животные, потому что задача контрабандиста - сделать так, чтобы это животное никто не видел. Поэтому его или прячут куда-то в сумку, или под пол, или в совершенно неприспособленные места, где это животное может просто элементарно погибнуть от неправильных условий перевозки.

Для детального обстеження потрібен час - на всі хвороби можна виявити одразу, - пояснюють ветеринари. Проте, кажуть, птахи почуваються добре. Вони навіть нехтують звичайною їжею і вимагають ласощів - південних фруктів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.