Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Максим Сташкевич - мієлодиспластичний синдром, ювенільний мієломоноцитарний лейкоз

27 квітня 2011, 11:37
Дата ефіру/події: Середа, 27 квітня 11:37

Героя нашого наступного сюжету намагаються врятувати батьки. Для цього навіть народили другу дитину - аби вона стала донором для тяжко хворого сина. Нині чотирирічний Максимко в лікарні, і йому потрібно терміново зробити операцію.

Максим, хворий хлопчик:

- В лесу родилась елочка... Она...

Це Максимко читає улюбленого віршика про ялинку. Днями в палаті грається машинками і в комп'ютері.

Максимко, хворий:

- На компьютере.

- На компьютерах играешь?

- Да, игрушку.

- Какую? Машинка ездит?

- Да. Машинка ездит верх-вниз.

У хлопчика - складне ракове захворювання з довжелезною назвою. Та якщо сказати зрозумілими словами - кістковий мозок чотирирічного Максимка не виробляє життєво потрібних клітин крові. Недугу лікують лише пересаджуванням кровотворного органа.

Наталя Сташкевич, мати хворого:

- Нам сказали: если нужно будет, мы будем вас поддерживать, но вам нужна операция за границей, либо попытаться родить ребенка. Потому что очень часто родной брат или сестра подходят кровные.

Вони зважилися й народили. Це - Мілена, молодша сестричка й рятівниця Максимка.

Наталя Сташкевич, мати хворого:

- В три месяца мы сдали анализы, отослали в Санкт-Петербург, и нам сказали, что она подходит, она может стать его донором.

Без пересаджування хлопчик не житиме. Операція - це перезапуск усієї імунної системи. Тоді є надія, що організм здолає хворобу.

Юлія Базалук, лікар-гематолог лікарні "Охматдит":

- Не только иммунной, но и всей кроветворной системы, Потому что химиотерапия убивает весь костный мозг больного ребенка, и замещается здоровыми донорскими клетками.

Та операцію потрібно робити терміново - хвороба прогресує шаленими темпами.

Юлія Базалук, лікар-гематолог лікарні "Охматдит":

- Месяц - это крайний срок. Мы боимся, что болезнь настолько агрессивна, что потом будет поздно, что не сможем сделать трансплантацию, так что нужно спешить.

Пересадити кістковий мозок можна і в Україні. Та коштів на операцію в сім'ї немає. Вже рік родина бореться з хворобою самотужки, а тому всі грошові запаси вичерпані.

Наталя Сташкевич, мати хворого:

- Помощь людей, только помощь людей. Своих у нас нет... У меня муж - строитель, и сильно большой суммы мы не располагали. То, что могли в течении года, все ушло.

А потрібно вісімдесят тисяч гривень, здебільшого на купівлю недешевих ліків і постійну перевірку донорів крові. Тому родина просить допомоги й небайдужих глядачів НТН.

Телефон: Наталя Сташкевич (мати хлопчика) - (098) 47-44-006

 

Реквізити в ПриватБанку 29244825509100

МФО 305299 ОКПО 14360570

Поповнення на карту 4405 8850 1767 6823

Одержувач Сташкевич Наталія Василівна

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.