Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Одещині за порушення прикордонного режиму схопили морських браконьєрів

3 травня 2011, 12:10
Дата ефіру/події: Вівторок, 3 травня 12:10

Морських браконьєрів схопили на Одещині. Патрульний літак прикордонників виявив кілька човнів і риболовне начиння за 40 миль від острова Зміїного. Затриманих рибалок покарають за порушення прикордонного режиму.

Риба нереститься, її вилов у морі заборонений. Утім рибалок це не бентежить. Як і перетин державного кордону. ЧерговИх порушників моряки помітили з повітря неподалік села Приморського.

Сергій Сухий, заступник керівника Одеського прикордонного загону:

- В результаті оперативних заходів нами було затримано близько 13 порушників, які притягнуті до відповідальності за порушення як прикордонного режиму, так і порушення державного кордону. А також порушення, пов'язані з природоохоронною складовою.

У порушників виявили начиння й виловлену здобич: калканів, катранів і морських лисиць. Затримані виправдовуються.

Юрій Володимирович, рибалка:

- Какие мы браконьеры, если у нас есть документы? Не браконьеры. Это просто они устроили показательные выступления.

- Привезли сюда морская охорона, передали этим пограничникам, они нас уже сутки здесь держат. В лодке рыба испортится, я не знаю, что с ней делать. Они на себя не берут ответсвенность за нее.

Весною один день рік годує, - каже рибалка, а тепер скаржиться - втратив увесь вилов, заради якого ризикував життям.

Юрій Володимирович, рибалка:

- Бывает и страшно, бывает, попадаешь в погоду плохую, может мотор заглохнет и остаться на пару суток в море, но всем надо зарабатывать, у всех есть семьи, дети.

Щоб нещастя не сталося, територію пильно контролюють прикордонники. Вони зазначають: перед виходом у море рибалки мали їх повідомити. Тепер за незаконне заплиття в морську економічну зону заплатять штраф.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.