Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі за допомогою банківських карт обікрали крамниці на 45 тисяч гривень

3 травня 2011, 13:29
Дата ефіру/події: Вівторок, 3 травня 13:29

Обережно - безготівкове шахрайство! Технічний прогрес не оминає злочинної сфери. Українські фінансисти й банкіри прогнозують бум махінацій із картками. Як із власника кредитки не перетворитися на жертву злодіїв?

Сучасних "кардирів" затримали в Одесі. Двоє чоловіків родом із Вірменії за допомоги спеціального обладнання підробляли банківські картки і на них устигли придбати оргтехніки на 45 тисяч гривень. Ошукані власники комп'ютерних крамниць запідозрили недобре, коли гроші з пластикових карток не надійшли на рахунки.

Михайло Яцков, керівник ГУ МВС України в Одеській області:

- Были задержаны 2 гражданина Армении, которые совершили ряд преступлений на территории Одессы с использованием поддельных банковских карт "Виза" и "Мастер Карт". В ходе преведения оперативно-розыскных мероприятий у задержанных изъято специализированное оборудование для изготовления банковских электронных карт, и кодировки персональных данных клиентов банка.

"Кардинг" - це вид шахрайства з банківськими картками без відома власників. Реквізити платіжок злочинці дізнаються, як правило, зі зламаних серверів інтернет-крамниць, розрахункових систем і персональних комп'ютерів.

Юрій Граматик, керівник комерційного банку:

- Есть несовершенство системы, системы пластиковых карт с магнитной полосой, я хочу подчеркнуть. И в общем-то мошенники используют недостаточную защиту таких карт, дешевизну оборудования, которое позволяет снимать информацию с этих карт, заниматься скринингом.

Складніше шахраям з картками з електронними чіпами. Утім, власникам варто дотримуватися кількох простих правил.

Юрій Граматик, керівник комерційного банку:

- На банкомате ничего не должно быть лишнего. Поскольку достаточно часто мошеннические операции происходят с использованием накладного оборудования, лишнего оборудования на банкоматы, которые позволяют сканировать магнитную полосу. Если вы рассчитываетесь в магазинах, в ресторанах, то желательно, чтобы операция проходила с введением пин-кода. Если эта операция проходит, то желательно, чтобы пин-коды вводили при официанте, а не давали ему карту, не называли пин-кода.

Тим часом, одеські правоохоронці шукають жертв карткових шахраїв.

Олексій Семенцов, керівник управління ГУ МВС України в Одеській області:

- Я хочу обратиться ко всем гражданам, в первую очередь владельцам ювелирных магазинов, магазинов дорогой компьютерной техники. Если данные лица производили покупки в ваших магазинах с использованием пластиковых карт, обращаться к нам.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.