Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Хмельниччині чоловік "замінував" рідну школу

11 травня 2011, 17:09
Дата ефіру/події: Середа, 11 травня 17:09

На Хмельниччині замінували школу. Півдня експерти між партами шукали вибухівку, а поруч про всяк випадок чергували лікарі.

Через годину Проскурівська школа злетить у повітря - такі погрози почув телефоном черговий у райввідділку міліції. Правоохоронець про умови терориста не встиг розпитати, той - кинув слухавку. Вже невдовзі до "замінованого" закладу мчали всі оперативні служби.

Боялися запізнитися, адже шлях до школи неблизький - кілька десятків кілометрів від райцентру. Хоча знали: життя дітей у безпеці. Коли зателефонував невідомий, уроки закінчилися. Вже на місці експерти взялися до роботи. На цих кадрах можна побачити, як сапери зі спеціальною апаратурою оглядають кожний куточок. І так впродовж кількох годин. Утім, вибухівки не знайшли. Натомість виявили особу, яка сповістила про замінування.

Правоохоронець:

- Дане повідомлення надійшло від місцевого жителя с. Проскурівка.

Двадцятиоднорічний горе-терорист наче добре убезпечився - після дзвінка до райвідділку викинув sim-карту з номером телефона, а сам апарат розібрав, батарею й корпус заховав у різних місцях. Проте його викрили й затримали.

Підозрюваний:

- Я ніде не вчусь, ніде не роблю.

Пояснити, навіщо хибно сповістив про замінування школи, ще й в якій вчився сам, молодик не може. Проте кається.

Підозрюваний:

- Таке, як я вчинив - не треба так робити, мінування школи, таке всяке.

Та за свій вчинок відповідати йому за законом.

Наталя Русакова, керівник сектору Ярмолинецького РВ міліції:

- На даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 159 ККУ - про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Санкція цієї статті передбачає штраф - мінімум вісім із половиною тисяч гривень, ув'язнення на термін до шести місяців, або й на кілька років. Як покарати молодика - вирішуватиме суд.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.