Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Україні з кожним роком зростає кількість нападів собак на людей

13 травня 2011, 11:37
Дата ефіру/події: П’ятниця, 13 травня 11:37

В Україні що рік, то частіше пси нападають на людей. Чому зростає собача агресія, і як убезпечитися від цих чотирилапих?

Страшна трагедія сталася рік тому на Донеччині. Дівчинка, якій виповнися рік, гралася на подвір'ї. Аж раптом завжди привітний хазяйський пес чомусь сприйняв дитину як загрозу. За мить простягнуті до вівчарки рученята опинилися в пащі. На відчайдушний дитячий крик прибіг батько, та донечка вже була мертва.

Федір Гриппа, керівник Тельманівського РВ міліції:

- Когда он вышел во двор, он увидел, что ребенок лежит лицом вниз, рядышком около собаки. Установлены рваные раны головы - волосистой части головы, и было 3 проникающие черепно-мозговые отверстия.

На цих маріупольських дітлахів теж напав здоровенний сусідський пес. Трагедії запобігли дорослі, утім, і малюки, й їхня бабуся добряче постраждали від зубів оскаженілої тварини. Кажуть, як побачили звіра, просто розгубилися. Тому й постраждали, кажуть кінологи.

Сергій Клочко, кінолог:

- Самое лучшее - присесть на корточки и закрыть себе шею и лицо локтями. на обычных собак это действует, как примиряющая поза. Вы уменьшаетесь в размерах, не угрожаете. Если же совсем плохая ситуация - очень страшно и есть шанс, что вы просто умрете - падайте ничком вниз, закрывайте шею и лицо локтями.

Після інциденту в Маріуполі господиня чотирилапого нападника заплатила штраф - українське законодавство за собачі укуси карної відповідальності господарів не передбачає. Самого ж пса ізолювали.

Світлана Васильєва, керівник відділу Центру ідентифікації тварин:

- Если без летальных исходов, то собака эта берется просто под охрану - милиции, тюремных помещений, или закрытого предприятия.

Тварина ні в чому не винна - кажуть фахівці. Причина собачої агресії - передусім у вихованні. А виховують люди.

Олена, власниця собаки:

- Это бойцовская собака. Но ее вожу всегда в наморднике с самого детства. Я ее взяла с такого, с месяца уже надела намордник, хотя намордник был больше, чем собака. Я никогда свою собаку не отпускаю где-то бегать, всегда вывожу на коротком поводочке.

Цього чотирилапого красеня доля маріупольського побратима не спіткає. Його господиня впевнена: щоби не виховати потвори, треба спілкуватися з собакою зрозумілою йому собачою мовою. А ще - не бити, коли нашкодить.

Сергій Клочко, кінолог:

- Очень часто сигналы общения не совпадают - язык общения наш и псовых очень сильно отличается. Они ориентируются на позы, телодвижения. Cобаку можно прихватить за холку, за щеку, использовать поводок при этом. Слегка подергать его. Отнеситесь к собаке по-собачьи, и тогда она вам ответит по-человечески.

За статистикою, покусаних людей в Україні невпинно більшає. Так, дві тисячі десятого медики зареєстрували майже десять тисяч звернень. Щоби убезпечити суспільство від невмілих собаківників, вітчизняні кінологи пропонують запозичити європейський досвід, і запровадити ліцензії на право виховувати собак. А видавати їх тільки тим, хто закінчить спеціальні курси.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.