Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Оля Бородіна (6 років): неходжкінська бі-лимфобластна лімфома 4-ї стадії

18 травня 2011, 10:31
Дата ефіру/події: Середа, 18 травня 10:31

Місяць тому НТН вже розповідав сумну історію Олі Бородіної з Рівненщени. Весь березень 6-річна дівчинка обстежувалася в Національному Інституті раку, де їй чомусь  не встановили точний діагноз, а отже і не розпочали лікування. Потім її просто відправили на таксі  в Охматдит, де дитина майже одразу потрапила на 5 днів у реанімацію.

Оля любить мультики.

Оля, хвора дівчинка:

- А які мультики ти любиш?

- Про Машу и медведя.

А ще - природу.

Оля, хвора дівчинка:

- Де ти любиш гуляти? Де, ну скажи?

- В парку.

Від тотальної знесиленості дівчина ледве говорить. У неї лейкемія - ракове захворювання клітин крові. В "Охматдиті" встановили діагноз за один день.

Ніна Бородіна, мати хворої дівчинки:

- На другі сутки моя дитина попала в реанімацію, і мені просто повідомили: якщо ваша протримається 3-4 дні, значить, моліться Богу - буде все ще добре.

У тяжкому стані дитина опинилася після місячного перебування в Інституті раку. Весь цей час тривала діагностика, лікування ще навіть не починали. Мама дівчинки написала скаргу в Міністерство охорони здоров'я. Адже втрачений час дався взнаки - пухлина збільшилася в півтора разу.

Наталя Кубаля, лікар:

- По степени распространения - это 4-я стадия заболевания почек, печени, поджелудочной железы. Диагностика в данном случае была очень длительная. 4 недели для онкологического процесса диагностики - очень большое время. Я получила ребенка не из райцентра, не из областной онкологии.

Як таке могло статися в провідній онколікарні країни - ми ще у квітні питали в міністерства охорони здоров'я. Надіслали офіційний запит, але відповіді так і не отримали. Натомість із Інституту раку надійшла скарга на колег із "Охматдиту". Те, що останні поставили дитині діагноз і оприлюднили його, назвали неетичною поведінкою.

Наталя Кубаля, лікар:

- У нее уже проведена оценка ответа на химию, мы его трактуем как частичную... У нее осталась большая остаточная опухоль в брюшной полости, соответственно, она переносится в группу так называемого высокого риска, и будет требовать высокодозовой интенсивной химиотерапии.

Через згаяний час лікування маленької Олі ускладнилося. На додаткові ліки, яких просто немає в лікарні, необхідно, як мінімум, 50 тисяч гривень. Небайдужі глядачі НТН уже не раз рятували життя маленьких пацієнтів. Проста родина з Рівненщини сподівається на нашу з вами допомогу.

Ніна Бородіна, мати хворої дівчинки:

- Але ми справимось, доця, правда? Ти будеш їздити на велосипеді? Правда? І будеш ходити в школу. Як ти будеш вчитися, гарно? Ти будеш слухняна? Будеш, чи ні? Буде, вона мені обіцяє, що буде.

Телефон мами (Ніна Бородіна):  (067) 859-09-57.


Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.