Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На озброєння житомирських прикордонників надійшла нова техніка

19 травня 2011, 12:58
Дата ефіру/події: Четвер, 19 травня 12:58

Згодом нелегально перетнути український кордон стане важче. Сьогодні на озброєння прикордонників надійшов десяток нових машин, катери на повітряних подушках, тепловізори й купа спеціальної техніки.

Тут, на плаці - три мільйони гривень. Саме стільки коштує вся вишикувана техніка. Користуватимуться нею житомирські прикордонники. А щоб кругленька сума не пішла з димом - техніку освячують.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Випробовувати нову техніку вирішили отут - це кордон між Україною і Білоруссю. За сценарієм, контрабандисти повинні виплисти десь от звідти і плисти до нашого берега. Проте, щоб наблизити ситуацію до реальності, коли саме це станеться і звідки вони випливуть - ніхто точно не знає.

Олег за кермом такого катера вперше. Прикордонник задоволений.

Олег, прикордонник:

- На данный момент - 60 километров в час набираем.

- Є шанс в контрабандистів сховатися?

- (спочатку киває) Ой, та ні, немає.

Прочісування території катером результатів не дало. Перші контрабандисти на горизонті з'явилися аж за годину.

Порушникам назустріч випливає катер на повітряній подушці. Але він на бандитів не розмінюється - на перехоплення вирушає квадроцикл.

Зрештою, контрабандистів таки перехоплюють. Злочинців скручують і вантажать до машин. Уже потім прикордонники переводять дух і оцінюють нову техніку.

Прикордонник:

- Отлично, не подводит, даже очень нравится!

Володимир у цій виставі - злісний емігрант. У його сумці знайшли наркотики. В'язали хлопця боляче, але це терпимо.

А це - ще одна новація на українському кордоні - тепловізор. Це як відеокамера, тільки краще: реагує на будь-яку ціль, що випромінює тепло. Така техніка вже пильнує кордони з Білорусією та Росією. Найближчим часом парк прикордонників поповнюватиметься ще.

Микола Литвин, керівник державної прикордонної служби:

- На підході у нас будуть в цьому році ще 60 нових джипів, ми будемо ще підрозділи укомплектовувати. У нас є цифровий зв’язок, є космічний зв’язок, відеозв’язок. Техніка - це є концепція, це є стратегія і бачення того, що ми повинні формувати такі підрозділи, які повинні бути одними із найкращих не тільки в Україні але в Європі.

Малому глядачеві Єгорці поки що все одно до складних концепцій і стратегій. Йому шість, і нові машини хлопчику сподобалися.

Єгорка, глядач:

- Хотів би на них покататись?

- Хотів би.

- А прикордонником хотів би стати?

- Да.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.