Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Арештант Броварського СІЗО помер від серцевої недостатності

20 травня 2011, 13:59
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 травня 13:59

Триває перевірка смерті підсудного в Броварському районі. Арештантові стало зле в ізоляторі тимчасового утримання. Чоловіка забрали до лікарні, й там він помер. Родичі винуватять в усьому правоохоронців.

2010-го цього чоловіка звинуватили в тому, що силоміць утримував людину. На той момент він уже мав кілька судимостей. Нещодавно й останнє розслідування добігло кінця. Доки воно тривало, Володимир перебував у Чернігівському СІЗО.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Перебував вже не під слідством, а за судом рахувався. Буда порушена у жовтні 2010 року кримінальна справа за ст. 146 "незаконне позбавлення волі", і його доставили до Броварів для проведення судових засідань.

Уночі чергового покликав співкамерник Володимира і повідомив, що сусідові стало зле.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Правоохоронці викликали "швидку". Карета приїхала, почали надавати першу допомогу. Зрозумівши, що в нього проблеми з серцем, викликали реанімаційний автомобіль, і потім був доставлений в лікарню.

За дві години арештант помер у реанімації.

Микола Гарник, броварський міжрайонний прокурор:

- Якихось підстав говорити, що працівники міліції вели себе неправильно, там, чи щось заподіяли, пока що рановато. Проводиться перевірка, будуть прийняті результати.

У смерті чоловіка вдова звинувачує всю правоохоронну систему. Каже, коханий хворів давно, і потребував кращих умов.

Юлія Виноградова, дружина померлого арештанта:

- Він проходив лікування рік тому, на стаціонарі лікувався, і ми це в судових засіданнях давали, ці документи, але суд і прокурор проігнорували цим - не працювало ліве сердечко желудочка, сердечна неостаточність.

У міліції закиди на свою адресу спростовують. Запевняють, що у висновках лікарів не було жодних протипоказань. Тож суд і вирішив узяти чоловіка під варту.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Лікарі, встановивши діагноз "гіпертонічна хвороба 2 ступеня", в його карточці написали, що він може утримуватися у слідчих ізоляторах.

Нині прокуратура міліціянтів перевіряє. За десять діб обіцяють оприлюднити результати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.