Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Шахраї під маскою податкових інспекторів виманювали безкоштовні товари та послуги

20 травня 2011, 14:35
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 травня 14:35

Податкові інспектори видурювали в підприємців безкоштовні товари та послуги. Щоправда, службовці виявилися несправжніми - їх удавали з себе шахраї. Кмітливці забезпечили собі, буквально, безкоштовне життя: брали ліки, одяг, меблі, доки не потрапили на гачок справжніх правоохоронців.

Червоноградські спритники адаптували метод Остапа Бендера до сучасних українських реалій. Називалися податковими інспекторами й телефоном виманювали стільці, ліки, спортивний інвентар.

Валентина Луцик, постраждала:

- Дзвонили, представилися: ім'я, по батькові, працює в такому-то відділі в податковій нашій Червоноградській. "Вибачте, будь-ласка, я так спішу, і кінець сезону лижного, син їде на закриття сезону. Ви розумієте, що ми державні працівники, заклопотані, а дуже охота дитину відправити. Ви можете так віддати товар, а я потім приїду і розрахуюся".

Лижні окуляри продавчиня спорттоварів віднесла до сусіднього бару, який працює допізна. Шахрайка ж бо, з огляду на зайнятість, не встигала їх забрати до закриття крамниці. За товар псевдоінспекторка, звісно, так і не розрахувалася.

До завідувачки аптекою пані Олени якось теж зателефонували й назвалися податківцем. Жінка почула дивне прохання.

Олена Константинова, постраждала:

- Їй треба ліки - її мама лежить в лікарні. Вона не має зараз можливості проплатити, бо вона у Львові. Але як тільки буде на місці, одразу проплатить товар. Але терміново ліки потрібно мамі. Я одразу зрозуміла, що то є та людина.

Пані Олена шахрайці відмовляти не стала, однак кинулася не до шафи з ліками, а до телефону. Жінка подзвонила до податкової міліції. Тож, коли спільник аферистки прийшов у призначений час, на нього в аптеці вже чекали. Тепер спритники розповідають: своїм жертвам ніколи не погрожували, а навпаки просили про допомогу.

Олена Константинова, постраждала:

- Це є ліки для покращення мозкового кровообігу, які приймаються при черепно-мозкових травмах. Ціна не дорога, десь 120 гривень без знижки. Ну, але так ми здивувалися, що вони працюють на такі маленькі суми. Видно, щоби так дуже люди не запідозрювали, тому що на велику суму не кожен погодиться. А так - 100-200 гривень, і для податкової - чом би не допомогти, правда?

Бути пильними закликають у податковій міліції. Щоби не потрапити на гачок шахраїв, необхідно в будь-якого посадовця перевіряти документи.

Богдан Шевчук, керівник відділу податкової міліції у м. Червонограді:

- Податковий інспектор при виході на перевірку має мати на перевірку скерування - посвідчення на перевірку, і особисте посвідчення яке засвідчує особу працівника податкової служби.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.