Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 8 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці 30-річний чоловік продавав "неіснуючі" vip-авто

24 травня 2011, 12:08
Дата ефіру/події: Вівторок, 24 травня 12:08

У столиці тридцятирічний чоловік продавав машини, яких не існувало. Тільки легенда про них - престижні марки, майже нові, проте взяті на виплат. Вигадані автівки в шахрая купували за справжні гроші.

Олексій чи не все життя мріяв про "Лексус". Аж тут з'явився знайомий, який запропонував престижну машину майже за безцінь.

Олексій, постраждалий:

- Я думав, що це машина якась не справна, домовився з ним завести її на СТО, перевірити. Він зразу погодився без ніяких вагань. Завезли машину, поставили її. Працівники СТО запевнили мене, що вона в повному порядку цьому.

Єдине - vip-авто й досі перебувало у кредиті. Щоби його купити, треба було закрити цю позику. Олексій дав продавцеві кілька тисяч доларів, тієї суми, начебто, вистачало, щоби сплатити залишок. Потім реалізатор попросив трохи часу.

Олексій, постраждалий:

- Один банківський місяць на те, щоб всі документи оформити.

Олексій покірно чекав цілий місяць. А потім подзвонив продавцеві. Намарне - номер не відповідав. Горе-покупець зрозумів: його ошукали, пішов до міліції. Виявилося, таких як він ще шестеро. Усі хотіли престижні авта задарма.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Це "Лексуси" різних моделей та "Мазда".

Згодом правоохоронці за фотороботом вирахували спритного продавця. Виявилося, то аферист зі стажем, який жодного дня в своєму житті по-справжньому не працював.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Неодноразово судимий за хуліганство, крадіжки, розбійні напади.

Вигадав майже ідеальну схему шахрайства, яку побудував на людській жадібності. Колишній тюряжник був дуже комунікабельним, без проблем знайомився з потенційними жертвами. В розмові мимохідь казав: працює в компанії, яка займається реалізацією кредитних машин. І може їх продати зі знижками. Клієнти одразу клювали на гачка.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Зловмисник їхав в найближчий автосалон, брав на прокат автомобілі, привозив його, начебто, показати майбутньому покупцю.

Покупці їх на СТО перевіряли власним коштом. Дефектів не знаходили, тож без вагань віддавали аферистові гроші. Так на наївних клієнтах він заробив більше двохсот тисяч гривень.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Він затриманий, порушена кримінальна справа за фактом шахрайства, йому загрожує позбавлення волі до 8 років.

Оксана Дегтярьова, юристка:

- Скупий платить двічі.

Юристи дивуються довірливості людей. Кажуть, щонайменше треба було розписку на завдаток оформлювати. Та перш, ніж абикому давати гроші, варто було б поцікавитися документами на машину. У будь-якого нотаріуса замовити витяг з держреєстру саме на це авто.

Оксана Дегтярьова, юристка:

- Послуга платна, але ви побачите в якому стані перебуває машина - чи є вона в якісь заставі, хто виступає власником, чи є вона кредитна, чи вона в лізінгу перебуває.

А за держномерами в будь-якому відділу ДАЇ безкоштовно дізнатися, чи не зареєстрована автівка як викрадена, або чи не була в ДТП.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.